Usein täällä Etelä-Suomessa on leudompi keli kuin pohjoisessa täällä käydessäni, mutta nyt on toisinpäin. Mittari näyttää n. 25 pakkasastetta. Tulin eilen Helsinkiin, sillä vaikka eduskunta onkin istuntotauolla, niin töitä Maijalan avustajana riittää. (Eeva-Maria tuli muuten tällä viikolla valituksi erittäin vastuulliseen tehtävään Keskustan puoluehallituksen työvaliokuntaan.) Onneksi voin tehdä suuren osan työstäni maakunnasta käsin. Sinällään on mukavaa käydä Eduskuntatalolla, vaikken Helsingissä isommin viihdykään. Matkan varrella minulle on ehtynyt kertyä koko joukko tuttavia, jopa hyviä ystäviä, siinäkin rakennuksessa työskentelevistä.

Yleensä suosin yöjunaa matkustaessani Kemijärveltä Helsinkiin. Nyt oli kuitenkin käytettävä lentokonetta, koska makuupaikat olivat täynnä! Siinä siis terveisiä kaikille niille, jotka koettivat lakkauttaa Kemijärven yöjunayhteyden muka kannattamattomana.

Otin lentokoneeseen lukemiseksi Alaskan entisen kuvernöörin Sarah Palinin kirjan America by heart: Reflections on Family, Faith, and Flag. - Olen käynyt kahdesti Yhdysvalloissa, ja tekisi mieli matkustaa sinne. Nyt vaan on vähän aika kortilla ja rehellisesti sanottuna ei ole ylimääräisiä varojakaan. Mutta katsotaan, saisinko järjestymään. Kaiken eletyn ryyhällyksen jälkeen olisin kyllä ansainnut pienen loman.

Sen verran omasta elämästäni kerrottakoon, että ostin Kemijärveltä pienen kerrostaloasunnon. Sain sen melko edullisesti - meillähän muuttotappioalueena asuntojen hinnat ovat yleensä kovin matalia koko Suomen hintatasoon verrattuna. Elämänihän on ollut jo vuosia matkalaukkuelämää, mutta saihan siihen jo lapsena oikeastaan tottua. Tuntui kuitenkin siltä, että on hyvä olla ihan oma asunto nyt Kemijärvellä, missä kuitenkin edelleen pääasiallisesti asun. Töiden takia vietän edelleen jonkin verran aikaa vanhassa opiskelukaupungissani Rovaniemellä sekä pääkaupunkiseudulla.

* * *Minä työhuoneessa Eduskunnassa.Otin tämän kuvan Rovaniemen kaupungin valtuustosalin lehteriltä 14.1.2013. Kuvassa tummanturkoosissa asussa (neljäs hahmo vasemmalta) valtuustosaliin astuu ensimmäiseen valtuuston kokoukseensa hyvä ystäväni Sanna Karhu. Olin mukana hänen vaalityössään viime syksynä, ja hänen ensimmäinen valtuustopäivänsä oli myös minulle suuri juhlapäivä.