Luin Lapin Kansasta, että ei näy olevan rahapulaa entisessä kotikaupungissani. Kaupunginhallitus päätti siellä muuttaa teknisen lautakunnan esityksen ja ostaa taiteilija Kärriltä Luusuantien Ahvensalmen liikenneympyrään tilataideteoksen. Kaupunginhallituksen pöytäkirjan mukaan teoksen hinta on 26.250 euroa ja lisäksi kuljetus- ja pystytyspalkkiot, eli lähelle 30.000 euroa mennään.

Kaikesta on pitänyt säästää ja kaupungin pienipalkkaisia työntekijöitä on jopa kehotettu palkattomille vapaille säästöjen saamiseksi. Rahaa kuitenkin näkyy löytyvän. Teknisessä lautakunnassa esitettiin, että liikenneympyrään pystytettävästä teoksesta olisi järjestetty vapaa kilpailu. Kaupunginhallitus tyrmäsi tämänkin. Miksi? Kenelle siitä olisi tullut vahinkoa?

Olen ollut mukana Kemijärvellä keräämässä rahaa kansanedustaja M. O. Lahtelan muistomerkille. Hanke on viivästynyt, mutta eiköhän joskus valmistu. Jos olisimme ruinanneet kaupungilta rahoituksen, niin varmaan se olisi aikaa sitten jo pystytetty. Mutta M. O. Lahtela ei olisi ikinä hyväksynyt, että moiseen käytettäisiin veronmaksajien rahoja! Olen taiteen ystävä, mutta peruspalvelut ensin, muu sitten, jos rahaa on.

Toimin Kemijärvellä kaupunginvaltuutettuna tammikuusta 2009 elokuuhun 2014 saakka, jolloin muutin Rovaniemelle. Aika luottamushenkilönä Kemijärvellä oli henkisesti erittäin raskas. Elämäni on ollut huomattavasti miellyttävämpää, kun ei tarvitse olla kaupunginvaltuutettuna Kemijärvellä. Toivon kuitenkin, että kemijärveläiset kävisivät aktiivisesti äänestämässä kunnallisvaaleissa ja etsisivät järkeviä ehdokkaita.