Julkaisu1.jpg

Tulkaa katsomaan Kemijärvelle paikallisteatterissa uusittu versio Kemijärven Muotiliikkeen omistajan Lyyli Perungan tarinasta. Minä olen kirjoittanut näytelmän, mutta ohjaaja Tiinaliisa Multamäki ja Kemppateatterin näyttelijät vastaavat muutoin produktiosta. Vuonna 2017 esitettiin aiemmin näytelmä Lyyli Perungasta, nyt näytelmää on muokattu, mukana on uusia kohtauksia ja osin myös näyttelijät ovat vaihtuneet.
 
Lyyli oli isomummini Hulda Huttusen serkku, joten kaukainen sukuyhteys meillä on. Lyylin omaisuudesta muodostettu säätiö jakaa edelleen Kemijärvellä apurahoja vähävaraisille opiskelijoille. Lyyli oli köyhä orpotyttö, joka omalla työllään loi huomattavan omaisuuden – aikana, jolloin itsenäinen naisyrittäjyys ei ollut kovinkaan yleistä. Hän kävi maailmalla, mutta palasi vuosikymmenen kierreltyään takaisin Kemijärvelle. Luonteeltaan Lyyli oli monitahoinen persoonallisuus. Hyvä ja ilkeä, antelias ja ahne. Sanavalmis, suorapuheinen ja raivokas, mutta samalla syvästi tunteva ja haavoittuva. Räiskyvä juhlien kuningatar ja taitava liike-elämän toimija, joka sai ihailua osakseen – ja myös katkera ja yksinäinen vanheneva nainen, jota haukuttiin ja josta levitettiin ilkeitä juoruja. Miehiä riitti, mutta kaipausta rakastaa ja tulla rakastetuksi hän ei koskaan saanut täytetyksi. Kuolinvuoteellaan hän tuli uskoon. Lyylin tarina ja tapa elää koskettaa ja puhuttaa yhä. Tervetuloa!
 
Esitykset Kemijärven Kulttuurikeskuksessa: ke 6.10. klo 18.30, pe 8.10. klo 18.30, su 17.10. klo 14, pe 12.11. klo 18.30, pe 26.11. klo 19.30. Liput ovelta tuntia ennen esitystä, mielellään käteisellä. Aikuiset 15 e, lapset ja opiskelijat 10 e. Esityksessä väliaika ja kahvio palvelee. Tervetuloa!