Kirkolliskokous on valinnut valiokunnat, jotka valmistelevat kirkolliskokoukselle tulevia asioita. Itse jatkan lakivaliokunnassa, jossa olin jo edellisen kauden. Sinne ei ollut suurta kilpailua. Valiokunta hoitaa juridista säädösvalmistelua ja intohimot ovat yleensä muualla. Olen tyytyväinen, että voin jatkaa tehtävässä. Onhan minulla lakimiehen koulutus ja kun täällä on vain viisi lakimiestä, niin ihan hyvä, että heidät kaikki sijoitettiin samaan valiokuntaan.

Edessä meillä on kirkkolain kodifiointityö suurena hankkeena, nyt ensimmäisinä asioina mm. kirkon eläkeikää koskevat säädökset sekä arkkipiispan valintatavan muuttaminen.

Valiokunnan puheenjohtajaksi valittiin edelleen laamanni Antti Savela esitykseni perusteella. Eräissä valiokunnissa suoritettiin puheenjohtajavalinnasta äänestyksiä ja yhdessä valinta kuulemma syntyi tasatuloksen jälkeen arvalla. Lakivaliokunnassa kuitenkin puheenjohtajan valinta oli yksimielinen.

Kirkkohallituksen vaali suoritetaan myöhemmin ja niissä valinnoissa onkin monenlaisia latauksia. Toivottavasti saamme palapelin kasaan!