Aluevaalit lähestyvät. Se merkitsee myös kampanjatyön käynnistymistä. Jos haluatte, että edustamani arvot, tavoitteet ja toimintatavat tulevat edustetuksi Lapin aluevaltuustossa, niin tarvitsen apuanne.

En ole luonnostani mitenkään vaatimaton tai hiljainen ihminen. Mutta vaikka pidän kampanjatyöstä, niin toisille on miellyttävämpää tehdä kampanjaa kuin itselle. Oman turvan esille tunkeminen mainoksissa on enemmän tai vähemmän vastenmielistä. Siihen on kuitenkin näissä turnajaisissa totuttava.

Korona-aika muuttaa vaalien luonnetta. Tiukentuvien rajoitusten aikana tupailtojen ja vaalijuhlien pitäminen voi muodostua haastavaksi. On paljon mahdollista, että emme voi pitää juuri minkäänlaisia sisätilaisuuksia. Näin ollen meille keskustalaisille tärkeä kampanjamuoto – ihmisten kohtaaminen – voi jäädä vähiin.

Koska koko maakunta on vaalipiirinä, niin nämä vaalit ovat kuin pienet eduskuntavaalit. Lisäksi ehdokkaita on paljon, useita satoja, joten erottuminen ja oman viestin kuuluvaksi saaminen ei ole helppoa. Vaaleja ei tietenkään ratkaise pelkkä kampanjatyö, vaan myös se toiminta, mitä ehdokas on aiemmin ennen vaaleja muissa tehtävissään harjoittanut. Ei kampanjakaan silti merkityksetöntä ole.

Näissä korona-ajan vaaleissa minunkin on siis panostettava printtimediaan, someen ja henkilökohtaiseen kontaktiin ja yhteydenpitoon yksittäisten lappilaisten kanssa. Lehti-ilmoitusten ostaminen ja vaalimateriaalin painattaminen ja jakelu ei ole ilmaista.

Minulla ei ole asuntovelallisena suuria vaalirahoja takanani. Pyrin kuitenkin kampanjoimaan tosissani. Käytän vaaleihin tietysti omia rahojani, mutta kauppaan myös kirjojani vaalirahoitusta kerätäkseni. EU-vaaleissa monet yksityiset henkilöt antoivat minulle suoraa rahallista tukea kampanjaan. Olen tästä ikuisesti kiitollinen. Valitettavasti luonteeni vain on sen kaltainen, että koen hyvin vaikeaksi ottaa rahaa ihmisiltä vastaan ja olen päättänyt, etten ota suoraa rahoitusta näissä vaaleissa keneltäkään. Kirjoja sen sijaan kauppaan 😊

Niinpä jos siis haluat tukea kampanjaani, niin tee kirjatilaus! Minulla on myynnissä esim. tätä Neliapilan lehdet -kirjaa, jossa kerron ajatuksiani Keskusta-aatteesta. Voit tilata kirjaa hintaan 20 euroa/kappale. Kirjoja voi tilata useampiakin ja antaa vaikka joululahjoiksi. Myös muita kirjojani minulla on myytävänä, mm. Kemijärven ensimmäisen asukkaan Paavali Halosen elämäkertaa ja Kemijärvi 1918 -kirjaa, joka kertoo kyseisen talven sotatapahtumista. Käytän nyt kaikki kirjatulot vaalikampanjan hyväksi.

Miten muuten kampanjaani voi tukea? Muistuttamassa vaaleista ja äänestämisen tärkeydestä perheenjäseniä, ystäviä, työkavereita, sukulaisia jne. – Kaverin suositus on tärkeimpiä vaalivaikuttamisen muotoja! Kun saan vaaliesitteitä painettua, niin myös niitä voi ottaa jaettavaksi vaikka iltalenkille. Facebookin poliitikkosivujani voit alkaa seurata ja voit myös kutsua kavereita seuraajiksi: https://www.facebook.com/jkaisanlahti

Kiitos kaikille tähän asti saamastani kannustuksesta! Tehdään näistä hyvät vaalit ja annetaan Lapin ihmisten äänen kuulua!