Lapin Keskustanuorten puheenjohtaja varoittaa äänten hajoittamisesta

- Uusimmat gallupit osoittavat, että Pekka Haavisto ja Paavo Väyrynen kamppailevat tiukasti presidentinvaalien kakkospaikasta, Lapin Keskustanuorten puheenjohtaja toteaa. - Siksipä varsinkin viimeksi Perussuomalaisia pohjoisessa äänestäneiden kannattaa miettiä tarkoin, kenelle he nyt antavat äänensä. Soinin äänestäminen voi pahimmillaan johtaa siihen, että toiselle kierrokselle menee kaksi hyvin EU-myönteistä suurkaupunkilaisehdokasta, Niinistö ja Haavisto.

- Kun Perussuomalaisten Soinilla on varmasti yllin kyllin työtä eduskunnassa, voisi olla viisaampaa antaa äänet jo ensimmäisellä kierroksella kokeneelle Paavo Väyryselle, joka puolustaa vankkumattomasti Suomen itsenäisyyttä ja EU:n kehittämistä itsenäisten valtioiden yhteisönä. Presidentinvaalit ovat henkilövaalit eivätkä puoluevaalit, ja äänten hajottamisen sijaan tärkeintä on valita itsenäisyyttämme ja sotilaallista liittoutumattomuutta vahvasti puolustava presidentti.

- Viime eduskuntavaaleissa moni perinteisesti Keskustaa äänestänyt protestoi ja äänesti Perussuomalaisia. Yksi protestin syy oli se, että EU-politiikan katsottiin olleen liian myöntyväistä. Paavo Väyrystä ei kuitenkaan kukaan voi syyttää, etteikö hän olisi tehnyt parhaansa liittovaltiokehityksen estämiseksi.

- Paavo Väyrysen yhteiskunnallisen toiminta perustuu kansalliseen etuun. Presidentin viranhoidon kannalta keskeisissä kysymyksissä moni viimeksi Perussuomalaisia äänestänyt voi varmasti yhtyä Paavo Väyrysen ajatuksiin. Presidentinvaalit ovat kuitenkin enemmän henkilövaalit kuin puoluevaalit.

Lisätietoja:

Janne Kaisanlahti
Lapin Keskustanuorten puheenjohtaja
janne@jannekaisanlahti.net
puh. 0407084832

Jirka Hakala
Lapin Keskustanuorten toiminnanjohtaja
lappi@keskustanuoret.fi
puh. 0405792056