Viime tiistaina Kemijärven kirkkovaltuusto piti järjestäytymiskokouksen vaalikauden jälkimmäiselle kaksivuotiskaudelle. Minut valittiin jatkamaan kirkkovaltuuston puheenjohtajana ja Irma Kortelainen varapuheenjohtajana. Kiitän saamastani luottamuksesta.

Tiedän, että minussa on monenlaisia puutteita ja että monen mielestä minua parempiakin henkilöitä olisi tehtävään. Rohkenen tässä tilanteessa ajatella erään paljon vastuullisemman tehtävän saaneen tavoin:

"Haen voimia siitä, että Herra tietää, mitä tekee, myös epätäydellisten työkalujen avulla, ja ennen kaikkea jätän itseni teidän rukoustenne varaan. Ylösnousseen Herran ilossa, sen vahvistamana, että Hän tulee aina avuksemme, menemme eteenpäin täysin tietäen, että Herra auttaa meitä ja että Hänen Äitinsä, kaikkein pyhin Maria, on meidän rinnallamme. Kiitos kaikille."


Kokouksessa valittiin myös kirkkoneuvosto kaksivuotiskaudelle 2013-14. Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii virkansa puolesta automaattisesti kirkkoherra. Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti uudelleen Aulikki Imporanta.

Kirkkoneuvoston muista jäsenistä käytiin puolestaan suhteellinen vaali. Valituiksi tulivat Tuulikki Juujärvi, Raimo Kerkelä, Timo Kyyhkynen, Kristiina Lautamo, Eino Majava ja Tarja Perälä.