Rovaniemen kirkkoherranvaaleihin liittyvä kirjoitus julkaistiin tänään 30.12.2015 Uusi Rovaniemi -lehdessä. Myös minun nimeni on allekirjoittajien joukossa.

---

Pentti Tepsa Rovaniemen kirkkoherraksi

Rovaniemen kirkkoherran vaalien ehdokasasettelu on selvinnyt. Kirkkovaltuusto päätti äänestyksen jälkeen esittää, että seurakuntalaiset saavat valita edelleen kirkkoherransa suoralla vaalilla sen sijaan, että valinta olisi jäänyt vain kirkkovaltuutettujen vastuulle.

Kaikilla ehdokkailla on omat ansionsa, mutta olemme päätyneet tukemaan näissä vaaleissa Pentti Tepsan valintaa. Kutsumme kaikkia rovaniemeläisiä mukaan tähän yhteiseen kampanjaan, jotta Pentin valinta varmistuu.

Pentti on helposti lähestyttävä, tavallinen ”kansan mies”, joka haluaa toimia seurakuntalaistensa parissa. Samalla hän on syvällisesti Raamattuun ja kristinopin perusteisiin perehtynyt teologi. Syntyperäisenä lappilaisena ja pitkän työuran Rovaniemellä tehneenä Pentti tuntee paikalliset olot omakohtaisesti. Viime vuodet Kemijärven kirkkoherrana ovat tuoneet hänelle tarvittavaa kokemusta hallinnollisista tehtävistä.

Ikänsä puolesta Pentillä olisi jäljellä vielä runsaasti työaikaa, joten uudet kirkkoherran vaalit eivät olisi jälleen heti edessä. Jatkuva vaihtuvuus niin tärkeällä paikalla kuin kirkkoherra on, ei ole ollut hyväksi seurakunnan toiminnalle. Tarvitsemme pitkäjänteistä hallinnon kehitystä, joka tunnistaa laajan seurakuntamme monimuotoisuudesta nousevat tarpeet.

Pertti Ahokas
Pirjo Alaraudanjoki
Sari Arponen
Janne Kaisanlahti
Anniina Koivurova
Timo Koivurova
Outi Aino Metsola
Elina Rask-Litendahl