Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käydään 1.-5. marraskuuta, maanantaista perjantaihin. Toivottavasti jokainen kirkon ehdokas käyttää äänioikeuttaan näissä vaaleissa. Varsinkin pienissä seurakunnissa jo yhdellä äänellä voi vaikuttaa lopputulokseen ratkaisevasti. Kemijärvellä äänestyspaikkana toimii kirkkoherranvirasto joka päivä klo 9-18, S-Market maanantaina klo 10-18 ja KauppaPaikka Koivuniemi torstaina klo 10-18 ja perjantaina klo 10-20.

Tänään osallistuin Keskustan hengelliseen tapahtumaan Kemijärvellä. Tilaisuudessa puhui sukulaiseni pastori Sari Arponen Rovaniemen seurakunnasta. Kävin aamulla Kemijärven kirkossa ehtoollisella hänen sekä äitini ja isoäitini kanssa. Tunnustan, että minulla vähän jännitti, että sanooko joku jotakin, kun olen naispuolisen papin seurassa - kotiseurakunnassanihan on paljon naisen pappina toimimisen vastustusta - mutta tunnelma oli oikein lämmin. Kaikki sujui hyvin.

Hengellisessä tapahtumassa Arponen toi mielestäni varsin ansiokkaasti esiin, mikä on kirkon tehtävä. Useinhan puhutaan, mihin kirkon tulisi panostaa. Kirkolla on kuitenkin vain yksi tehtävä: kertoa Jumalan rakkaudesta. Tästä tehtävästä kumpuaa kaikki muu.

Kuluneilla viikoilla Suomessa on käyty melkoista sotaa kristinuskoa vastaan. Tässä ns. homokeskustelussa on kyse juuri siitä. Monet varmaan sinällään vilpittömät ihmiset ovat eronneet kirkossa, koska kokevat sen keinoksi puolustaa joidenkin ihmisryhmien ihmisoikeuksia. Mutta mistään ihmisoikeustaistelusta tässä ei ole kyse. Ateistiset voimat ovat nostattaeet sodan kristinuskoa vastaan. Suoranaista ihmisvihaa on lietsottu, mutta ei suinkaan seksuaalivähemmistöjä, vaan uskovia kristittyjä kohtaan.

Kirkon velvollisuus on puolustaa kristillisiä perusarvoja. Tätä työtä on jatkettava. On vaikeata sanoa, miten kansankirkollemme käy. Mutta se on selvää, että sanoma Jeesuksesta tulee kiirimään aikojen loppuun saakka. Kuten lauletaan: "Kivetkin ne kertoisivat Jeesuksesta, jollemme me kertoisi..."

Käytä äänioikeuttasi! Huolehdi itsesi ja läheisesi äänestämään. Ota selvää ehdokkaista ja äänestä sellaista, jonka hyväksi koet.

 

Lapin Keskustanuorten jäseniä on lisäkseni ehdokkaina mm. seuraavat henkilöt:

Kemissä:

Susanna Klemettinen, terveydenhoitajaopiskelija, ehdokasnumero 13
Laura Kuismanen, opiskelija, ehdokasnumero 15

Keminmaalla:

Julius Oförsagd, teollisen muotoilun yo., ehdokasnumero 19

Posiolla:

Tiila Maaninka, opiskelija, ehdokasnumero 23
Elina Ruokamo, sosionomi, ehdokasnumero 16

Rovaniemellä:

Liisa Ansala, kasvatustieteen kandidaatti, ehdokasnumero 29
Matti Lustig, fil. maisteri, eduskunta-avustaja, ehdokasnumero 18
Susanna Viitala, yhteiskuntatieteen ja kasvatustieteen yo., ehdokasnumero 4
Markus Väänänen, asiakasneuvoja, ehdokasnumero 2

Ylitorniolla:

Monika Harri, kotiäiti, ehdokasnumero 24