Viime päivien rikostapahtumat herättävät vilkasta ja tunteisiin käyvää keskustelua. Joitakin puheenvuoroja esim. täällä somessa tai twitterissä on vaikea ymmärtää. Ymmärrän toki, että moni haluaa korostaa, etteivät kaikki ulkomaalaiset tai arabitaustaiset miehet tee rikoksia tai halveksu naisia jne. Luultavasti hyvin harvat tällä tavalla edes ajattelevat. Ja moni pelkää, että viha ja ns. lynkkausmieliala kaikkia ulkomaalaisia kohtaan nousee, kun ihmiset ovat suuttuneet näistä hirveistä rikoksista. Sellaisestakin on eri maiden historiassa esimerkkejä, kun kansanryhmiä leimataan, ja huoli on sinällään ymmärrettävä.
 
Mutta kokonaan toinen asia on, että miten ihmeellisiä ajatusrakenteita näillä, jotka ovat uskoneet monikulttuurisuuden olevan aina yksinomaan ihana ja autaaksi tekevä asia, ja jotka pitävät isänmaallisuudesta puhumista vanhanaikaisena, viime päivinä on ilmennyt.
 
Törkeitä rikoksia on vähätelty, sanotaan, että ei niitä ole nyt niin paljon tehty tai että kyllä suomalaisetkin raiskaavat ja että suomalaisissa on pedofiilejä jne. - Poistaako tämä jotenkin nyt tekoja tehneiden vastuita tai sitä tosiasiaa, että kyse ei ole yksittäistapauksesta, vaan ilmiöstä, joka liittyy kulttuuripiireihin, joissa naisella ei ole mitään arvoa ja jossa hyvinkin nuoria tyttöjä voidaan vihkiä vanhojen miesten vaimoiksi?
 
Suomalainen yhteiskunta on perustunut aina vahvoihin naisiin. Jo keskiajalla kruunu takasi naisten oikeuksia. Maatiloillakin emäntä oli isännän työpari. Ei naista kannattanut sortaa, silloin sorti itseäänkin. On suorastaan pöyristyttävää, miten jotkut, vieläpä kenties hyvinkin suvaitsevaisina, liberaaleina ja feministeinä, itseään pitävät naiset viitsivät vähätellä näitä tekoja ja näitä arvoja ja kulttuureita, joita Eurooppaan on viime vuosina rantautunut. On todella naisten oikeuksien vihaamista sulkea silmänsä tosiasioilta.
 
Jotkut pösilöt jopa viitsivät kääntää keskustelun niin, että oli näiden tyttöjen vika, kun liikkuivat nuorten ulkomaalaismiesten mukana. Siis naisen vika, kun nainen raiskataan!? Tottakai vanhemmilla on vastuu, missä lapset liikkuvat, ja jos kotikuri olisi toiminut paremmin, niin moni raiskaus olisi jäänyt tapahtumatta. Mutta vastuu on silti tietysti näillä hirvittävillä rikollisilla. Miten joku voi kääntää sitä muualle? Vankiloissakin lastenraiskaajat ovat pohjasakkaa, jota muut vangit eivät hyvällä katso, ja hyvä niin!
 
Tai sitten sanotaan, kuten tämä paljon huomiota saanut virkamiesraukka Twitterissään, että on suomalaisen yhteiskunnan vika, kun näitä miesparkoja ei ole saatu "kotoutettua". Raiskaako länsimaiseen yhteiskuntaan kelpoinen mies lapsia, vaikka hänellä jotain ongelmia uudessa asuinpaikassa olisikin? Kuinka paljon täytyy ihmisen vihata omaa maata, kansaa ja kulttuuria, että hän voi pistää tällaiset kuvottavat teot oman kotimaansa, vapaan, länsimaisen, demokraattisen Suomen syyksi?
 
Sitten on vielä nämä, jotka muutama vuosi sitten jakoivat netissä kiihkeällä raivoilla "kaikille on Suomessa tilaa" -tyyppisiä päivityksiä ja haukkuivat meitä, jotka koetimme varoitella hallitsemattoman kansainvaelluksen ongelmista ja siitä, että turvapaikkahakujärjestelmää käytetään nyt väärin. Oli kuulemma rasismia arvostella yhdenkään tulijan motiiveja. Nyt nämä samat tyypit ovat hiljaa ja jakavat sosiaalisessa mediassa korkeintaan kissavideoita.