Koillismaan Osuuskaupan edustajiston vaali on käyty. Kemijärven jäsenalueelta asetettiin kolme ehdokaslistaa, joista olin Lista C:n asiamies. Listalta meni läpi kaksi ehdokasta: Tarja Kaisanlahti, äitini ja kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja sekä Veikko Perälä, vanhempi konstaapeli ja takavuosien jämerä ja vankkumattoman keskustalainen kunnallismies. Tulevalla edustajistolla onkin paljon töitä. Tärkeimpänä asiana Kemijärven edustajilla on huolehtia pitkään suunnitellusta uuden S-kaupan rakentamisesta Kemijärvelle.

Lista C:n ehdokkaat olivat kaikki uusia ehdokkaita, Lista B:llä taas oli koko joukko osuuskauppa-alan konkareita, joilla on omat kannattajansa. Odotin listallemme kolmea paikkaa, mutta kahteenkin pitää olla tyytyväinen. Listallamme olisi pitänyt olla enemmän ehdokkaita, valitettavasti vaalilautakunta joutui hylkäämään kaksi ehdokastamme, koska he omistivat vain rinnakkaiskortin, kun ehdokkaan tulee nimenomaan olla varsinainen Osuuskaupan jäsen. Mutta ensi kerralla sitten enemmän.

Ihmetyttää joskus muutamat tahot, jotka haluavat vastustaa kaikkea, mitä teen. Eräät vanhat sedät ovat paheksuneet, että oli kaksi listaa ja väitettiin toista listaa "Keskustan listaksi". Ei sekään lista ollut vain yhtä väriä, vaikka sillä oli useita keskustalaisia ehdokkaita, niin esim. sen ääniharava Erkki Kiviniemi on kokoomuslainen. Keräsimme Lista C:n vaihtoehdoksi, sillä sen ehdokkaat olivat kaikki sellaisia, jotka eivät istu nykyisessä edustajistossa. Muutosta saatiin aikaan, hyvä niin. Sitäpaitsi vaalijärjestyksen mukaan yhdellä listalla saa olla vain 16 ehdokasta, joten kaikki ehdokkaat eivät olisi edes mahtuneet samalle listalle.

Äänestysaktiivisuus jäi valitettavan alhaiseksi, vain 606 kemijärveläistä Osuuskaupan asiakasomistajaa äänesti, siis noin neljännes. Mutta näin se aina taitaa postiäänestyksissä olla.

Kemijärven äänestysalueen tulos:

LISTA A, 39 ääntä (ei valittuja)

Esko Heinonen               30 ääntä
Jorma Halonen               9 ääntä

LISTA B, 433 ääntä (6 valittua)

Erkki Kiviniemi               80 ääntä
Reima Alaluusua            48 ääntä
Hilkka Patosalmi            47 ääntä
Hannu Vihriälä               45 ääntä
Riitta Kivelä                  38 ääntä
Kirsti Peltoniemi            34 ääntä

ei valitut:

Onni Juujärvi                  34 ääntä
Tuula Narkilahti              28 ääntä
Heikki Uimari                  28 ääntä
Aino-Maija Sirviö            26 ääntä
Vuokko Salminen           25 ääntä

LISTA C, 134 ääntä (2 valittua)

Tarja Kaisanlahti            29 ääntä
Veikko Perälä                 26 ääntä

ei valitut:

Irja Uusisalmi                   21 ääntä
Irma Kortelainen              16 ääntä
Timo Kyyhkynen               15 ääntä
Pentti Alajoutsijärvi          13 ääntä
Paavo Kauhanen              12 ääntä
Mirja Lampela                   2 ääntä