IMG_8180.jpg

Yllä olevassa kuvassa ovat kirkolliskokousedustajat Marianna Parpala, Ville Auvinen sekä minä. Ville Auvinen on asetettu ehdokkaaksi arkkipiispanvaalissa. Kun Auvista on ehkä joissakin arvioissa voitu nimittää "vanhoillisten" ehdokkaaksi, niin kuitenkin Marianna kirkolliskokouksen nuorimpana edustajana ja minä 3. nuorimpana edustajana nyt olemme mukana Auvisen valitsijayhdistyksessä.

Kirkolliskokousedustajana olen oikeutettu osallistumaan ehdokkaiden asettamiseen arkkipiispanvaaliin. Pidin tärkeänä, että perinteistä kristillistä raamatuntulkintaa ja herätysliikekenttää edustava ehdokas on mukana kisassa. Näin annetaan jo parempi kuva kirkkomme tämänhetkisestä elävästä todellisuudesta.

Kun presidentti Mauno Koivisto oli soittanut Paavo Väyryselle viimeisen kerran, eivät miehet olleet puhuneet toisilleen mitään 15 vuoteen. Koivisto oli aloittanut puhelun sanomalla: "Kyllä kai sää Paavo ymmärrät, miten korkean kynnyksen yli mun piti kömpiä ottaessani sinuun yhteyden." - Myös minulla on kieltämättä ollut korkea kynnys lähteä asettamaan ehdokkaaksi ehdokasta, jonka tausta on SLEY:ssä ja evankelisessa herätysliikkeessä. Moni muu herätysliike olisi minulle tutumpi ja läheisempi. SLEY:n kanssa minulla on monia painotuseroja ja tässä matkan varrella en ole ihan ilman yhteenottojakaan selvinnyt.

Kuitenkin nyt on kyse siitä, että arkkipiispanvaalia tullaan seuraamaan julkisuudessa varmasti tarkasti. Arkkipiispa Kari Mäkisellä on ollut korkea julkinen profiili ja monesti hänen yksityiset mielipiteensä on ymmärretty koko kirkon kannaksi. Edustan arkkipiispa Mäkisen kanssa hyvin erilaista teologista katsantokantaa, mutta syvällisen jäljen hän epäilemättä on Suomen kirkon historiaan piirtänyt.

Moni meistä odotti Mikkelin piispa Seppo Häkkisen tai Kuopion piispa Jari Jolkkosen lähtevän arkkipiispanvaaliin. Kun näin ei käynyt, olivat tunnelmat hämmentyneitä. Mitä nyt tehdään?

Nyt olisi aika tärkeää arkkipiispa, joka puolustaa väkevästi Raamattua ja perinteistä kristillistä oppia, joka on ollut ja on Suomen kansan turva ajan myrskyissä vuosisatojen ajan. Ville Auvinen on koulutukseltaan teologian tohtori, ja hän toiminut myös henkilökohtaisesti lähetystyöntekijänä Afrikassa. Kirkkomme myllerryksissä on turva haettava Raamatun kestävältä perustalta. Nyt tämä perusta on häivytetty monenlaisten muiden asioiden - osin hyvienkin asioiden - alle, ja se on vaarallista.

Myös pastori Aino Vesti, jota kannatin aikanaan Turun piispaksi, on Ville Auvisen tukijoukoissa.

Arkkipiispan vaalin ensimmäinen kierros käydään torstaina 8.2.2018. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa yli puolta annetuista äänistä, toinen äänestyskierros käydään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä torstaina 1.3.2018.