1244879870_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eli vielä tässä ilmoitan: ystävät, tuttavat, kylänmiehet - tervetuloa kahvittelemaan juhannusviikon torstaina.

Minulta on kysytty, minkä tutkinnon oikeastaan olen suorittanut. Vastaus on siis seuraava: olen valmistunut oikeusnotaariksi. Olen suorittanut myös oikeustieteen maisterin opinnoista pääosan, ainoastaan graduun liittyvät suoritukset uupuvat, ne teen kesän kuluessa.

Aloitin opintoni syksyllä 2004 vanhalla tutkintojärjestelmällä, silloin vielä valmistuttiin vain oikeustieteen kandidaatiksi. Myöhemmin järjestelmä muuttui ns. kaksiportaiseksi, eli vanha kandidaatin tutkinto jakautui kahteen osaa, ensin valmistutaan oikeusnotaariksi ja sitten maisteriksi. Saamme nyt siis kaksi tutkintoa aiemma yhden sijasta. Olin vanhan järjestelmän puitteissa ehtinyt kuitenkin tehdä jo suurimman osan myös maisterivaiheen opinnoista, opintojen suoritusjärjestys oli tuolloin erilainen kuin nyt. Niinpä valmistuessani oikeusnotaariksi, opintosuoritusotteeni sisältää myös valtaosan maisteriopinnoista.

Tällä juhlalla juhlistan molempia valmistujaisia, en ole siis aikeissa pitää syksyllä uusia peijaisia maisterin paperien vuoksi.