Vaalit on käyty, kansa on puhunut. Vaalien keskeinen vaikuttaja oli ennätysheikko äänestysprosentti, joka suosi Kokoomusta, koska hyväosaiset äänestävät aina aktiivisemmin. Oman puolueeni osalta totean, että vaikka monia upeita ehdokkaita on mennyt läpi eri puolilla maata hyvillä äänillä, niin Keskusta otti huonoimman kuntavaalituloksensa yli 60 vuoteen. Toivon, että tämä käsitellään vakavasti sen sijaan ja tehdään tarvittavia johtopäätöksiä sen sijaan, että horistaan omassa kuplassa torjuntavoitosta.
Vaaleihin sisältyy voittoja ja tappioita. Omaa mieltäni ilahduttaa erityisesti se, että Katri Kulmuni näyttää olevan Lapin vaalipiirissä Keskustan selkeä ykkönen. Kaikesta kujanjuoksusta huolimatta Katri sai Torniossa jopa enemmän ääniä kuin viime kuntavaaleissa. Tästä on hyvä jatkaa tulevia eduskuntavaaleja kohti. Rovaniemellä ystäväni Susanna Junttila lisäsi myös jälleen kannatustaan, nyt jo neljänsissä vaaleissaan, ja tuli toiseksi Keskustan ehdokaslistalla. Ystäväni Terhi Haapaniemi sai myös Helsingissä ensikertalaiseksi ja puolueelle hyvin haasteellisissa olosuhteissa hyvän tuloksen, 206 ääntä. Monet muutkin ystäväni ovat pärjänneet hyvin. Mutta samalla harmittaa suuresti monen hyvän ystävän ja todella ahkeraksi ja tunnolliseksi tietämäni henkilön puolesta, joiden äänimäärä ei riittänyt valtuustoon. Mutta tällaista se demokratia on. Netanjahunkin valtakausi päättyi Israelissa, vaikka parempaa tuskin on tulossa tilalle.
Nyt vähäksi aikaa keskityn muihin asioihin. Kovin tiivistä kampanjointia nämä viime viikot olivat, vaikka en ehdokkaana itse ollutkaan! Kiitos kaikista kohtaamisista vaalikentillä!