Keskustapuolue on ollut runsaasti otsikoissa kuluneina päivinä. Tahti luultavasti vain kiihtyy puoluekokoukseen tultaessa. Ei tarvitse olla kovin nopeaälyinen huomatessaan, että liikkeellä ovat mahtavat voimat. "Etelän median" pyrkimyksenä on valita Keskustan puoluesihteeriksi päätoimittaja Laaninen. Viha nykyistä puoluesihteeri Jarmo Korhosta kohtaan on valtava.

Itse kukin meistä voi miettiä, hyvää hyvyyttäänkö sinipunamedia neuvoo meitä luopumaan Korhosesta, jottemme häviäisi seuraavia vaaleja? Vai onko tämän taustalla sittenkin se sama kuin jo vuosikymmeniä sitten? Maalaisliitto oli murskattava, Kekkosen kuningastie katkaistava! Sama sonnanlevitys jatkuu ja se on saanut liittolaisikseen henkilöitä Keskustan puolue-eliitistä, jolle tuntuu olevan kauhistus, että perinteistä maakuntien ääntä puolustava Jarmo Korhonen saisi jatkaa puoluesihteerinä ja että pääministeriksi vielä tulisi keskittämispolitiikkaa vastustava maakuntien mies, Mauri Pekkarinen tai Paavo Väyrynen.

Tänään uutisiin nousi Joutsen Media -nimisen osakeyhtiön hallituksen valinta. Moni suomalainen ei varmaan aiemmin ole kuullutkaan Joutsen Mediasta. Kyseinen osakeyhtiö kustantaa Suomenmaa-lehteä, joka on Keskustan pää-äänenkannataja, sekä useita muitakin sanoma- ja aikakauslehtiä. Osakeyhtiö piti viime viikolla hallituksen kokouksen sääntöjensä mukaisesti. Osakkaiden enemmistön tahdon mukaisesti yhtiölle valittiin uusi hallitus. Yhdeksi hallituksen jäseneksi valittiin pääministeri Matti Vanhanen.

Tänään Matti Vanhanen ilmoitti, epäilemättä tietäen saavansa aikaan suuren kohun, eroavansa saman tien Joutsen Median uudesta hallituksesta. Syynä tähän on se, että muiksi hallituksen jäseniksi valittiinkin toiset henkilöt kuin Matti Vanhanen olisi halunnut. Yhtiön omistajat eivät siis olisi saaneet valita mieleisiään henkilöitä yhtiön johtoon.

Mitä jos Jarmo Korhonen olisi käyttäytynyt vastaavasti? Kieltäytynyt noudattamasta yhtiön laillista ja demokraattista päätöstä. Liberaaliklikki huutaisi tuttuun tapaansa naama punaisena iltapäivälehtien ja hesarin sivuilla, kuinka yhteistyökyvytön ihminen Korhonen on.

Ja tietysti - tämäkin juttu käännettiin Korhosen syyksi. Sillä pelataan härskisti puoluesihteeripeliä ja annetaan jälleen aseita medialla meidän lyömiseksemme. Onko se puolueen ja isänmaan edun mukaista, se on sitten jo toinen juttu.

Televisiossa väitettiin, että Joutsen Media miehitettiin "Korhosen suosikeilla". Tietääkseni Korhosella ei ole yhtään ääntä Joutsen Median yhtiökokouksessa, joka teki valinnan. Mutta joku voisi ajatella koko kuvion niin päin, että oliko jo suunniteltu Laanisen seuraajaa Suomenmaan johtoon ja pitänyt valita uusi hallitus sen mukaisesti. Kun yhtiökokous ei sitten mennytkään kabineteissa suunnitellusti, alettiin tuttuun tapaan julkinen loanheitto.

Puoluekokousvalinnoista kirjoitan perustellumman analyysin vielä ennen kokousta. Elämme totisesti mielenkiintoisia aikoja. Toivon Keskustan kenttäväeltä ryhtiä. Paitsi puolueen, koko Suomen tulevaisuus ratkaistaan Lahdessa. Valitsemmeko arvoliberaalin metropolipolitiikan vai kestävän alkiolais-kekkoslaisen tien? Sen päättää kansanliikkeemme kenttäväki, ei etelän media valhegallupeineen eikä henkilökohtaisia kaunoja poteva puolue-eliitti.

LISÄYS 2.6.2010

Kuten kirjoitin, tahti vain kiihtyy puoluekokousta lähestyttäessä. Tänään valtakunnan media on pitänyt kutakuinkin pääuutisenaan "paljastusta" siitä, että Jarmo Korhonen on valtuuttanut ihmisiä äänestämään puolestaan Joutsen Median kokouksessa, jossa kyseisen osakeyhtiön hallitus valittiin. On pyritty luomaan mielikuva, että Korhonen olisi valtuuttanut jotkut henkilöt äänestämään Joutsen Median yhtiökokouksessa puolestaan. Näin halutaan Keskustan kentälle viestittää, että Korhonen olisi jäänyt verekseltään valheesta kiinni, kun väitti, ettei hänellä ole ollut ääniä Joutsen Median yhtiökokouksessa. Luultavasti pian vielä isketään esiin gallup, jossa Keskustan kannatus on jälleen alentunut ja todistaa puoluekokousedustajille, että nousu alkaa vain Mari Kiviniemen ja Timo Laanisen johdolla.

Kuitenkin Jarmo Korhonen on tehnyt sen, mitä hänen on puoluesihteerinä kuulunutkin tehdä. Korhonen on puoluesihteerinä, puolueen edustajana, allekirjoittanut kaksi valtakirjaa. Hän ei ole valtuuttanut ketään edustamaan itseään. Jos Jarmo Korhonen olisi kieltäytynyt valtuuttamasta säätiön puolesta edustajia yhtiökokoukseen, huudettaisiin, että Korhonen laiminlyö tehtäviään puoluesihteerinä! (Valtakirjoissa oli itse asiassa kyse siitä, että Korhonen todisti säätiön jo aikaisemmin päättäneen valita Aki Haaron edustajakseen.)

Pieni kabinettiporukka oli valmistellut yhtiön hallituksen valinnan eikä kestä nyt sitä, että enemmistöllä osakkeista äänestettiin toista - osakeyhtiönlain ja demokratian periaatteiden mukaisesti.

LISÄYS 3.6.2010

Huuto senkun jatkuu :) Tänään uutisoitiin, että Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro oli paennut toimittajia hyppäämällä aidan yli puoluetoimistolla. Ilta-Sanomat kutsui häntä toisessa uutisessa nimityksellä "Keskustan pakenija Aki Haaro". Myöhemmin toki mainittiin vähin äänin, että oikeastaan Haaro oli kiirehtinyt sovittuun tapaamiseen ja siltä palattuaan hän oli tullut toimittajien luo ja vastannut auliisti heidän kysymyksiinsä.

Lisäksi mesotaan Keskustan "valejäsenistä". Keskusta on suurista puolueista ensimmäisenä lähtenyt tekemään todella mittavaa uudistusta jäsenrekisteriin. Oli etukäteen tiedossa, että monet toimimattomat paikallisosastot eivät ole ilmoittaneet puolueesta eronneiden tai kuolleiden nimiä, ja kun nämä käydään läpi, niin totta kai poistoja tulee. Rekistereissä on vielä vanhalta ajalta ns. perhejäseniä, eli isä tai äiti merkitsi koko perheensä puolueen jäseniksi mukaan lukien yli 15-vuotiaat lapset. Nämä lapset ovat sitten jääneet rekisteriin, kun he eivät ole ilmoittaneet haluavansa sieltä pois. Nyt joillekin tällaisille henkilöille on mennyt Keskustan jäsenkortti ja media on aloittanut huudon.

Tätäkin lietsotaan puolueen sisältä. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen, joka on nimenomaan alkanut saattaa rekisteriä ajan tasalle, pyritään saamaan tästäkin syylliseksi. Pelataan häikäilemätöntä valtapeliä Keskusta-vastaisen median suosiollisella avustuksella.

Hyvät keskustalaiset. Nyt on pidettävä pää kylmänä. Lahdessa ei pidä äänestää sanomalehtikiihotuksen nostamien tunteiden varassa. On rauhallisesti käytävä läpi, millaista poliittista ajattelutapaa itse kukin on edustanut ja millaista työtä tehnyt. Puoluesihteerin pitää osata tehdä työtä, erityisesti kerätä varoja puolueelle, eikä vain lausua suuria sanoja.

Ei SDP:n eikä Kokoomuksen puoluekokouksiin pyritä tällä tavoin vaikuttamaan. Meidät halutaan nyt murskata. Mutta aatteemme, koko Suomen asuttuna pitäminen ja turvallinen alkiolais-kekkoslainen yhteiskuntapolitiikka, se vain aina onnistuu saamaan suosiota osakseen suomalaisten keskuudesta. Sillä aatteemme on suomalaisuudesta siinnyt, muiden puolueiden aatteet ovat tuontitavaraa. Siksi ulkopuoliset eivät voi Keskustaa tuhota, mutta me itse voimme sen tehdä, ja sen näkyy vihdoin myös sinipunamedia oivaltaneen. Menemmekö siihen mukaan, se nähdään Lahdessa.

LISÄYS 4.6.2010

Tänään sitten ristiretki Jarmo Korhosta vastaan sai ensimmäisen kunnon kompastuksensa. Keskustan entinen puoluesihteeri Eero Lankia julisti, että Joutsen Median kokous on ollut laiton, sillä Korhonen on valtuuttanut hallintopäällikkö Aki Haaron sinne laittomasta. Lehdistö tarttui tähän ja tehtiin selväksi, että Korhonen on paitsi valehtelija myös sääntöjenrikkoja. Ajatus oli, että ne onnettomat, jotka vielä pohtivat, josko sittenkin äänestäisi Korhosta, nyt viimeistään havahtuisivat.

Pian sitten Eero Lankia joutui myöntämään tulkintansa vääräksi ja perumaan puheitaan. Haaro oli valittu Maaseudun Säätiön edustajaksi kyseiseen yhtiökokoukseen laillisesti jo helmikuussa. Tämän oli Jarmo Korhonen todennut tapahtuneeksi ja puhui siis tässäkin totta. Miksi Eero Lankia ylipäänsä toi tällaisen asian esille puuttellisin tiedon? Voi vain todeta, että tämäkin yritys muokata keskustaväen mielipidettä Jarmo Korhosta vastaan perustui väärään tulkintaan. Todettakoon vielä, että Eero Lankian puoliso Marjut Frantsi-Lankia on puoluesihteeriehdokas Timo Laanisen julkinen tukija.

On kysytty, kestääkö puolue, jos Korhonen jatkaa puoluesihteerinä. Että tilanne rauhoittuu, jos valitaan toinen henkilö. Tällä viikolla olemme nähneet, millaista kampanjointia Korhosen vastustajien riveistä harjoitetaan. Puolueen etu ja julkikuva eivät siinä paljoa paina. Tällaistako menoa haluamme jatkossakin?

Kuluneen viikon tapahtumat ovat entisestään vahvistaneet käsitystäni - puheenjohtajaksi Väyrynen, puoluesihteeriksi Korhonen. Terveet, turvalliset peruslinjat kunniaan! Muuten Perussuomalaiset voittavat vaalit. Lahdessa puhuu kenttä, ei puolue-eliitti!