No niin, nyt se paljon odotettu vaalipäivä, 26.10.2008, on sitten koittanut. Noin parin tunnin kuluttua äänestyspaikkojen ovet suljetaan ja samalla julkaistaan vaalitulos ennakkoäänten osalta. Aika pian on lopullinenkin tulos sekä uusien kunnanvaltuustojen kokoonpanot selvillä. Kansanvalta puhuu ja pulinat pois. Demokratia ei välttämättä aina tuota parasta mahdollista lopputulosta, mutta kelvollisempaa järjestelmää ei ole vielä kukaan keksinyt. Demokratian vaihtoehdot ovat usein johtaneet hirveisiin seuraamuksiin, joten eiköhän tyydytä vain tähän nykyiseen malliin.

Minäkin olen tosiaan ehdokkaana Kemijärvellä ollut. Ensikertalaisena monikaan ei tule valituksi, joten olen varautunut siihen, että valtuuston ovet eivät aukene. Olen toki tehnyt kovasti työtä ja toivon pääseväni läpi, mutta jos käy toisin, niin ei siitäkään itku pääse. Olen ollut vuodesta 2000 mukana puoluetyössä, mutta ehdokkaana sitä katsoo kuitenkin vaalityötä vähän toisin silmin. Kokemus on ollut rikastuttava, olen saanut tavata erilaisia ihmisiä ja tuoda näkökantojani julkisuuteen.

Vaalitaisteluun on kuulunut myös kova kielenkäyttö ja vahvatkin mielipide-erot. Eritysesti, kun Kemijärvellä on eletty poikkeuksellisia aikoja ja suhtautuminen Massaliikkeen toimintaan ja erityisesti Arktos Oy:n tehdasalueen pakkolunastukseen, on jakanut mielipiteitä herättäen melko voimakkaitakin tunteita. Laittomana pitämäni pakkolunastuksen vastustajia on haukuttu monin eri tavoin, mm. minua ja äitiäni vastaan on tehty monenlaista työtä, pyritty leimaamaan "tehtaan vastustajiksi" jne, vaikka oma käsitykseni on, että rakasta kotiseutua olemme mekin omalta osaltamme halunneet puolustaa ja vahvempaa aluepolitiikkaa vaatineet. No, mielipiteitä on monia. Monesti politiikka on mielikuvien luomista, sille ei kai oikein voi mitään.

No, kävipä minulle miten tahansa, elämä jatkuu. Eräs ruokalaatikkoa kantanut valtuustoehdokas sanoi eilen minulle kaupasta tullessaan, että pitää se syödä vielä vaalien jälkeenkin. Tulin Jussi-sedän kyydissä Rovaniemelle. Huomenna alkaa yliopistolla oikeustieteen opintoihini liittyvä advanced legal english -kurssi.

En pidä uskonnon ja politiikan sekoittamisesta, mutta haluan oman vakaumuksen pohjalta tässä nyt silti muutaman sanan sanoa. Jeesus on antanut meille kalliin elämänohjeen: "Minkä haluaisitte toisten tekevän teille, tehkää se heille." Olenko tässä onnistunut? En varmaankaan. Politiikka tuo esiin usein ihmisten raadollisimmat puolet. En ole minäkään sanojani säästellyt, kun olen kokenut olevani oikealla asialla. Omantuntoni mukaan olen kuitenkin pyrkinyt toimimaan. Miten tässä olen onnistunut, sitä joku muu on parempi arvioimaan kuin minä itse.

Elämässä ja varsinkin poliittisessa elämässä on monenlaisia kilpailutilanteita, tulee voittoja ja tappioita. Kun Juudaksen tilalle valittiin uutta opetuslasta, oli kaksi ehdokasta, joista toinen valittiin ja toista ei. Silti elämä varmaan jatkui sen toisenkin osalta. Jumala on luonut maapallomme ja elämän rakentaminen tällä planeetalla on kallisarvoinen tehtävämme. Kuitenkaan tärkein valintamme ei koske tämän maailman arkipäivän kysymyksiä. Monesti me ihmiset touhotamme töittemme, arkiaskareittemme ja vaikkapa vaaliemme kanssa kuin ne olisivat tärkein asia elämässämme. Unohdamme sen, että tämä maallinen elämä on vain pieni alkusoitto jollekin suuremmalle. Jumala loi meidät elämään yhteydessään, mutta syntiinlankemus katkaisi tämän yhteyden. Mikä hedelmänsyönnillä rikottiin, sen risti on korjannut!

Maallinen elämämme voi päättyä milloin tahansa. Olipa minkälainen ääniharava, monimiljonääri tai huippu-urheilija, voi kuolema katkaista elämänlankamme minä hetkenä tahansa. Miten meille silloin käy? Hän, joka on luonut maailmankaikkeuden ja myös ihmiskunnan, on luvannut, että joka uskoo Herran Jeesuksen olevan ihmiskunnan Vapahtaja, ja pyytää synnit anteeksi Hänen nimessään, ei ole milloinkaan kokeva kuolemaa. Tänä iltana Suomessa on paljon voittajia ja häviäjiä. Sitten alkaa taas arki, elämä jatkuu. Älkäämme silti unohtako, että todellinen voitto, kaikkia maailman muita asioita tärkeämpi, on saavutettu vajaat kaksituhatta vuotta sitten Golgatan ristillä.

Linkitän tähän youtubesta löytämäni kauniin laulun, jonka sanat ovat hyvin puhuttelevat:

http://www.youtube.com/watch?v=zqXoN6zp8Zs

On elosi katoavainen / pienen hetkisen kestää se voi
Ootko ratkaissut ajattomuuden / tuonen kellot kun kerran soi
Ootko ratkaissut ajattomuuden / tuonen kellot kun kerran soi

On majasi tomua vainen / sinun sielusi ikuinen on
Kuule Jeesus Nasaretilainen / sinun sieluas rakastaa
Kuule Jeesus Nasaretilainen / sinun sieluas rakastaa

On Jeesus tuo Jumalan poika / sinun sielusi lunastanut
Oman henkensä ristille antoi / on kuoleman voittanut
Oman henkensä ristille antoi / on kuoleman voittanut

On elossa tärkeää täällä / tehdä ratkaisu valmiiks' maan päällä
Silloin ei tarvi huolia kantaa / kun me saavutaan taivahan rantaan
Silloin ei tarvi huolia kantaa / kun me saavutaan taivahan rantaan