Tänään Keskusta-väkeä kohtasi yllättävä suru-uutinen. Kansanedustaja Antti Rantakangas on kuollut äkillisesti 55 vuoden iässä.

Antti Rantakangas toimi yli 20 vuotta Keskustan kansanedustajana. Hän oli koulutukseltaan agrologi ja hänellä oli vahva tausta maataloudessa. Pohjois-Pohjanmaalta hän sai vaaleista toiseen äänestäjien vahvan luottamuksen. Seitsemän vuotta Rantakangas toimi myös Keskustan varapuheenjohtajana. Minäkin äänestin häntä puoluekokouksissa aina, kun se oli mahdollista. Olin hyvin pahoillani, kun hän hävisi varapuheenjohtajan vaalin vuonna 2010. Se linja, jota Rantakangas edusti, oli Keskustalle tarpeen - oli silloin ja on yhä. Olisin mieluusti nähnyt hänet myös eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuonna 2011, mutta kansanvalta päätti tuolloin toisin. Eduskunnassa Rantakangas toimi mm. hallintovaliokunnan puheenjohtajana.

Se linja, jota Antti Rantakangas edusti, oli perinteinen, maaseutuhenkinen, isänmaallisiin ja perinteisiin arvoihin nojautuva alkiolainen Keskusta-aatteen linja. Niinä kertoina, kun satuin Rantakankaan kanssa tekemisiin, jäi hänestä lämmin, myönteinen, ystävällinen kuva.

Viime syksynä olimme molemmat tekemässä Katri Kulmunista Keskustan puheenjohtajaa.

Antti Rantakankaan tekemä, puolueelle ja isänmaalle omistettu elämäntyö, sisältää vahvan velvoituksen jäljessä tuleville. Hänen monet kannanottonsa ja kirjoituksensa kumpusivat usein Keskusta-aatteen ytimistä. Niiden sanoma elää kauan.