Eilen, 13.2.2013, päättyi kuuluisan suomalaisen evankelistan, runoilijan ja kirjailijan, Hilja Aaltosen maallinen elämä Tampereen Koukkoniemen vanhainkodissa. Hilja Aaltonen olisi täyttänyt syksyllä 106 vuotta. Jumala on kutsunut uskollisen palvelijattarensa viimein iankaikkiseen kotiin.

Vielä sairasvuoteeltaan hänen kerrotaan julistaneen Jumalan sanaa ja harjoittaneen sielunhoitajan työtä.

Vajaa vuosi sitten Hilja Aaltonen lausui mm. Internetin Youtube-palvelimelta löytyvällä videolla:

"... kun Jumalan tuuli puhaltaa, se panee kaikkialla kuulumaan matkavirren, jossa on syvä koti-ikävä, ja ilo siitä, että on kirjoitettu nimi Jumalan kirjoihin, ja on matkalla kotiin, uuteen Jerusalemiin, jonka loistavat portit nyt jo kaunistaa monta kertaa pimeän matkapolun. Minä odotan tätä päivää, kun minunkin heikko uskoni aukeaa ihanaan näkemiseen. Minä näen oman Vapahtajani ja oman enkelini ja saan istua omalle paikalleni Jumalan suuressa kirkkosalissa."

Hilja Aaltonen profetoi suuren herätyksen ajan olevan hyvin lähellä Suomessa. Lainattakoon tässä muutamia viisaita sanoja, joita hän eläessään lausui sille kansalle, jonka pariin hän niin voimakkaasti rukoili ja julisti herätyksen sanoja.

---

"Kyllä se niin näyttää olevan, että Jumalan täytyy jotakin lyödä meissä rikki. Se on niin harvoin, kun terveessä juoksussa otetaan Jumala täydestä. Se on meillä matkassa, se on puheessa, mutta sydän on kaikkea muuta täynnä. Vasta kun on sattunut oikein kipeästi, sydän alkaa kuunnella Jumalaa."
 
 ‎"Ihmiset ei tule kirkkoihin ja seurakuntasaleihin, vaan meidän pitää mennä ulos ja mennä sinne, missä niitä janoavia sieluja on. ... Pakkasyö on käynyt vainion ylle joka kirkossa. Kyllä sydämet janoavat nytkin. Mutta nykypäivän ihminenkin kaipaisi yksinkertaista, vanhanaikaista, körttiläistä, kyynelten keskeltä julistettua veren sanomaa: 'Jumalan Pojan veri puhdistaa kaikesta synnistä.'"
 
 ‎"Ei rääkätty ihminen, joka on nääntymässä taakkojensa alle, tule autetuksi, ellei saarnatuoleista kuulu tämä ristin sovintosaarna. ... Kun Pyhän Hengen tuuli alkaa puhaltaa, se kokoaa yhteen koko Jumalan lauman. Elävässä uskossa ei ole minkään kirkon leimaa – vain Golgatan leima."