Itsenäisyyspäivä tuli ja meni. En osaa naisten läninkejä arvostella, niin jätän Linnan juhlat minua asiantuntevimpien kommentoitavaksi. Katsoin ne kyllä minäkin.

Aikamoista oli, että Suomen eduskunta ratifioi EU-perustuslain kuin tyhjää vain 5.12. eli päivää ennen itsenäisyyspäivää. Äänet 125-39. Kiitos teille 39! Surullista, vaikka lohtuna on tietysti se, että Ranska ja Hollanti torjuivat kansanäänestyksellä kelvottoman lain. En vieläkään ymmärrä, että miksi Suomi haluaa, ettei tuohon lakiin tehtäisi mitään muutoksia, vaikka neuvotteluissa ei saatu moniakaan omista tavoitteista läpi. No, mehän noudatamme kaikkea, jotta "painoarvomme" siellä EU:ssa nousisi. Mikä sitten on todellisuus - kunnioitetaanko meitä vai nauretaanko meitä?

Reilu sata vuotta sitten Venäjän keisari Nikolai II ja hänen Suomeen lähettämänsä tyranni Bobrikov tahtoivat saattaa voimaan järjestelmän, jolla "yleisvaltakunnalliset" lait menisivät Suomen omien lakien ohitse samalla tavoin kuin EU-lait nyt ovat oman lainsäädäntömme yläpuolella. Tuolloinkin oli ns. myöntyväisyysmiehiä, jotka luullen jotain hyötyvänsä, antoivat tsaarin sortohallinnolle myöden. Sitten oli ns. perustuslailliset, jotka pitivät kiinni Suomen omasta lainsäädännöstä. Yhtenä Bobrikovin tavoitteista oli Suomen oman valuuttajärjestelmän lakkauttaminen. En osaa sanoa, missä Bobrikovin sielu tällä hetkellä on, mutta jos hän jostain raosta tätä maailmaa katselee, niin voi olla tyytyväinen, että hänen unelmansa on ainakin Suomen rahan kohdalta toteutunut.

EU-perustuslain ratifiointi oli virhe, jonka merkitystä on tosin vaikea vielä tässä vaiheessa arvioida. Kuten taannoin totesin, meillä on onneksi mahdollisuus vaikuttaa asiaan. Äänestäkäämme tulevissa eduskuntavaaleissa vain sellaista ehdokasta, joka vastustaa EU:n liittovaltiokehitystä ja uskaltaa sanoa sen ääneen! Jos jokainen EU-perustuslain vastustaja menettelisi näin, saisimme melkoisen myllerryksen ensi vaaleissa aikaan ja voisimme muuttaa Suomen poliittista suuntaa. Meillä on mahdollisuus.

Huomenaamulla lähden mummin kanssa pienelle lomamatkalle Kanarialle. Jouluksi tulemme kyllä kotiin, jos Jumala suo ettei kone putoa. Joulua en haluaisi milloinkaan viettää muualla kuin Suomen Lapissa.