Hyvää Uutta Vuotta 2023 kaikille! ✨

Otan uuden vuoden vastaan rauhallisesti Helsingin asunnollani. Mitä uusi vuosi tarjonnee? Maailmaan soisi enemmän rauhaa ja vakautta, ihmisille enemmän hyvää tahtoa ja yhteisymmärrystä. Omassa maassamme vuodenvaihde merkitsee suuren soteuudistuksen tapahtumista, toivottavasti siirtymä on hallittu ja parantaa ihmisten välttämättömiä palveluita. Valtionjohdolta toivon viisaita päätöksiä, että pärjäämme energiakriisin ja muiden kohonneiden hintojen keskellä.

Henkilökohtaisesti alkava vuosi merkitsee vaalikampanjaa eduskuntavaaleissa. Parhaani yritän. Jos tulen valituksi, keskitän kaiken voimani ja energiani työhön lappilaisten hyväksi. Jos en tule valituksi, niin alan vihdoin tehdä väitöskirjaa, joka on aina siirtynyt poliittisten ym. rientojen takia. En tee uudenvuoden lupauksia, mutta koetan ottaa fyysisestä kunnosta huolehtimisen ja kuntoilun keskeisempään asemaan. Se on jäänyt töiden alla liian vähälle, mutta sen puute vaikuttaa myös henkiseen jaksamiseen.

Harvoin vuoden alussa olisi voinut aavistaa, mitä kaikkea vuoden aikana tapahtuu. En ainakaan minä vuosi sitten olisi osannut ennustaa kaikkea, mitä kohdalle on kuluneena vuonna sattunut. Hyvin kuitenkin varaudumme, jos vanhan virren sanoin voimme vuoden alkaessa toivoa:

Vuosi vanha vaipuu hautaan
riemuineen ja murheineen.
Ihmissydän puhkee nöyrään
rukoukseen, kiitokseen.
Oi, jos vuosi alkava
oisi Luojan siunaama!

Koittaisiko päivä uusi
joka lapsen sydämeen,
saisi siellä uinuavat,
hyvät henget valveilleen!
Silloin vuosi alkava
oisi Luojan siunaama.

Kasva suureks, Suomen lapsi,
kasva avuks isälles,
voimistu ja vartu vainen
tositurvaks äidilles!
Isän, äidin kotimaan
ole kelpo lapsi vaan!

Korkehimman haltuun anna
kallihimmat toivehes,
pienet huolesikin kanna –
Hän ne kääntää parhaakses.
Hänpä vuoden alkaneen
johtaa hyvään päätökseen.
(Immi Hellén, 1898)