Seurakuntavaaleista on kulunut toista viikkoa ja kovasti on onniteltu niin minua kuin omaisiani. Ja ainahan on mukava sellaista kuulla, kiitos siitä. Välissä ihan hirvittää, että kun tämmönen luottamus tuli, että miten sen kanssa osaa toimia. Mutta vaikka puutteeni varmasti tiedostan, niin täytynee vain luottaa siihen, että "kyllä kansa tietää". Vuodenvaihteen jälkeen vasta se työ alkaa.

Vaalituloksen olen koittanut ottaa vastaa niin nöyrin mielin kuin tällä verrattain ylypiällä luonnolla voi ottaa, ei tuo geeniperimäkään niitä kaikkein vaatimattomimpia taida olla. Minulta on kyselty, että meinaanko puheenjohtajaksi tai joillekin muille kärkipaikoille kirkkovaltuustossa. Sain yli 10 % kaikista äänistä, kun ehdokkaita kuitenkin oli 47, niin että tietysti minulla on vastuu äänestäjilleni siitä, etten ole vain hiljaa. Mutta kaikki on uutta ja opittavaa on paljon. Sen verran häätyy olla jalat maassa, ettei kylmiltään lähde vastuullisimpia paikkoja hinkumaan.

Tänään tein rikosoikeuden tentin ja tulin sitten linja-autolla kotiin. Tein kohtuullisen hyvät muistiinpanot, mutta en ehtinyt lukemaan niitä tarpeeksi useasti. Se on ihan omaa syytä ja laiskuutta, ei auta puolustelut. Rikosoikeus on kyllä suosikkiaiheitani ja koetan opiskella sitä mahdollisimman paljon. Opetuksen taso sitäpaitsi on erittäin korkea. Niin että kiitos vain niille kaukonäköisille päättäjille, jotka rohkenivat lähteä hajasijoittamaan korkeakouluja ympäri maata. Ja luulenpa, että isoin ansio siinä on oman puolueeni edustajilla, ehkä muuan kaljupäinen mies kaikista merkittävimpänä?

Sain kuulla ja kuulemma lehdessäkin lukenut, että Internetin Youtube-sivustolle on tehty "matkailuvideo" kotikaupungistani Kemijärvestä. Sen tarkoitus näyttää olevan lähinnä ivata Kemijärveä ja osoittaa, kuinka huonosti täällä ja menee ja kuinka rumalta täällä näyttää. Huvinsa kullakin. Tottahan se on, että täältä ovat yritykset lähteneet ja tyhjiä näyteikkunoita löytyy. Mutta minä en näe siinä mitään hauskaa enkä irvailun aihetta. Tilanne Itä-Lapissa on kaikkea muuta kuin valoisa, mutta minä uskon alueen tulevaisuuteen. Jospa ei olekaan utopiaa se päivä, jolloin lentomäki komeilee Suomulla ja Murmanskin-juna tuo Kemijärvelle venäläisiä turisteja. Näkyi paikallislehdessä tehtyn ydinvoimalan rakentamisesta Sallaan - kannatan lämpimästi. Jospa sitä poliittista tahtoa Helsingissä kehittää koko maata vielä joskus olisi enemmän kuin tänään.

Kemijärveä ivaavien soisin kuuntelevan tunnetun suomalaisen ohjaajan Kari Väänäsen ajatuksia kotiseudustani. Hänen kemijärveläisistä elämänmenosta kertovan tv-sarjansa kuvaukset ovat päättyneet ja talvella se alkaa tulla televisioista. Väänänen on useassa yhteydessä ylistänyt Kemijärveä hyvänä asuinpaikkana ja varmasti kehittämisen arvoisena. Äitini kertoi, että hän on vakavasti harkitsemassa Kemijärvelle palaamista, jopa muuttamista. Toivotaan tv-sarjalle paljon katsojia.