Arvoisa puheenjohtaja, hyvät aatesisaret ja -veljet. Haluan sen verran ottaa kantaa, että kun julkisessa keskustelussa on nyt viime aikoina ajoittain sangen kriittisesti käsitelty kuluneiden vuosikymmenten ulkopolitiikkaamme, ja jotkut ovat toivoneet - ehkä myös meidän riveissämme - että keskustalaiset myöntäisivät tehneensä virheen tukiessaan Paasikiven-Kekkosen linjaa ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Niin mielestäni meillä ei ole mitään hävettävää siinä politiikassa, joka on taannut rauhan ja edistänyt maamme hyvinvointia yli 75 vuoden ajan.
Mihinkään katumusharjoituksiin ei ole siis tarvetta. Ei julkisesti eikä omalla porukalla.
Tietysti - jos ja kun maailmanpolitiikan lähtökohdat muuttuvat, niin silloin on tarvittaessa tehtävä päätöksiä, mutta ne on tehtävä harkitusti.
Toivon valtionjohdolle ja puoluejohdolle viisautta tehdä hyviä päätöksiä näinä vaikeina aikoina - ja toivon myös, että mitä tahansa ratkaisuja tehtäneenkin, niin ne tehdään myös se huomioiden, että yleinen asevelvollisuutemme ja vahva maanpuolustustahtomme säilyvät jatkossakin.
Toivon presidentille, hallitukselle ja Keskustan johdolle voimia ja Jumalan siunausta tärkeässä työssänne isänmaan hyväksi. Elämme todella vakavia aikoja.