Yhdysvaltain senaatti päätti eilen tiukan äänestyksen jälkeen hyväksyä Brett Kavanaugh'n valinnan USA:n korkeimman oikeuden tuomariksi. Sadasta senaattorista 50 äänesti hänen valintansa puolesta ja 48 vastaan. Valintaa edelsi kiivas keskustelu siitä, voidaanko Kavanaugh hyväksyä, koska hänen oli syytetty ahdistelleen seksuaalisesti jotakin naista lukiolaisten kotibileissä lähes 40 vuotta sitten.

Kaikki sopimaton ahdistelu on tietysti tuomittavaa. Enkä pidä siitäkään, että ihmiset tekevät tyhmyyksiä humalassa. Presidentti Trump muistuttikin vastikään eräässä puheessaan siitä, että hän on itse täysin raitis (kuten minäkin), ja tuolloin välttyykin monenlaiselta hölmöydeltä. Naisten aseman ja oikeuksien edistäminen on myös tärkeää. Itse olen ylpeä siitä, että olen saanut olla rikkomassa lasikattoja tukemalla ensimmäisiä naisia moniin julkisiin tehtäviin kotiseudullani ja myös eduskuntavaaleissa.

Elämme kuitenkin aikaa, jolloin epämääräisillä syytöksillä voidaan miehen maine ja ura saada tuhottua. Tässä jos missä näkyy ns. vihapuhe pahimmillaan, kun ihmisiä kiihotetaan raivoon. Onneksi valintoja ei tehdä vieläkään torikokouksissa tai muutamien toimittajien tahdon mukaan. Äänestyslipun kautta kansa voi edelleen puhua, ja se puhuu myös tulevissa USA:n välivaaleissa!

Perustellusti voi kysyä, miksi tunnettu demokraatti ja presidentti Trumpin vihaaja Christine Ford oli hiljaa tästä asiasta yli 30 vuotta, ja nyt kun Trumpin ehdokas saataisiin Korkeimpaan oikeuteen, asia tuodaan julkisuuteen? Entä miksi nämä feministeiksi julistautuvat liberaalit naiset, jotka vaativat, että Christine Fordia pitää kuulla ja uskoa, eivät puhu sanakaan Juanita Broaddrickista ja muista naisista, jotka ovat syyttäneet demokraattipresidentti Bill Clintonin tehneen heille seksuaalista väkivaltaa?

En tiedä, ovatko Clintonia vastaan esitetyt syytökset totta - niissäkin on sana sanaa vastaan - mutta niitä voi pitää kuitenkin huomattavasti uskottavampina syytöksinä (huomioiden myös Clintonin käytös presidenttinä harjoittelijatytön kanssa) kuin nyt juuri ennen tuomarivalintaa nostetut, ikivanhaa tapausta koskevat väitteet. Mutta tässä näkyy kuitenkin niin valtamedian kuin liberaalin väen kaksinaismoralismi ja kaksoisstandardit.

Toivon menestystä tuomari Kavanaugh'lle hänen vaativassa työssään!