Suuri suomalainen valtiomies ja Keskusta-liikkeen aktiivitoimija yli 50 vuoden ajalta Kauko Juhantalo on kuollut. Hänen poliittinen uransa alkoi 1960-luvun lopulla, jolloin hän toimi mm. Keskustan Opiskelijaliiton puheenjohtajana. Sen jälkeen hänet valittiin seitsemän kertaa kansanedustajaksi, ja hän hoiti myös lukuisia muita luottamustehtäviä. Vielä kuollessaan hän oli kotikaupunkinsa Kankaanpään valtuuston puheenjohtaja.
 
Voidaan sanoa, että Kauko Juhantalon elämä oli keskustalaiselle kansanliikkeelle omistettu. Eikä hän lannistunut tappioista, vaan nousi aina uudelleen. Eduskunnasta hän putosi kolmesti, ja yhtä monta kertaa hän äänestäjien luottamuksella sinne palasi. Hän osoitti esimerkillistä sinnikkyyttä ja lannistumattomuutta, josta meillä muilla on opiksi otettavaa.
 
Luulen, että viime vaalikaudella Juhantalon ja muiden Keskustan konkareiden kokemuksen ääntä olisi Keskustassa ollut syytä kuunnella enemmänkin. Nämä konkarit ja heidän henkinen pääomansa ovat olleet meille suunnaton voimavara. Rauha Kauko Juhantalon muistolle!