Hallitusneuvottelut on käyty ja Suomen uusi hallitus, Sanna Marinin ja Katri Kulmunin johtama punamultahallitus, voi aloittaa työnsä. Uusi hallitus on järjestyksessään 76. hallitus maamme itsenäisyyden historiassa. Se on myös ensimmäinen hallitus, jonka kaikkien puolueiden ykkösministerit, mukaan lukien pääministeri ja varapääministeri, ovat naisia.

Joku voi kysyä, mitä Keskusta tekee hallituksessa vasemmistopuolueiden kanssa? Meillä on kuitenkin pitkä historia punamultayhteistyöstä, jonka kätilönä 1930-luvulla toimi itse Kyösti Kallio ja jonka Sorsan-Virolaisen hallitusten aikana tehtiin paljon Suomen kansan hyväksi. Ideologiset erot ovat suuret, mutta toivon menestystä Marinin-Kulmunin uuden sukupolven punamultahallitukselle.

Ja jos Maalaisliitto selvisi hallitusyhteistyöstä Hertta Kuusisen ja Tyyne Leivo-Larssonin kanssa, ja sai vielä edistettyä arvojensa mukaista politiikkaa, niin selviämme kyllä tästäkin - kunhan pidämme tiukasti kiinni Keskusta-aatteesta ja meille tärkeistä tavoitteista!

Hallituskriisien ajan täytyy olla nyt takana. Tarvitsemme vakaat poliittiset olot, jotta voimme edistää hallitusohjelman monia hyviä tavoitteita. Keskustan luottamus kansan parissa ei palaudu, jos emme pysty tekemään keskustalaisten arvojen mukaisia poliittisia tekoja, jotka tuntuvat tavallisten ihmisten elämässä.