Suurin joululahja, ilosanoma Jeesuksesta, on totta tänäänkin! Rauhallista Joulua ja Onnea Vuodelle 2009!

Onnea vuodelle 2010! Kiitos valppaalle serkkutytölle, joka huomautti asiasta :)

Joulutervehdyksenäni haluan lainata Raamatusta kohtaa, joka tuli sattumalta silmiini kirkon nettisivuilta. Tässä sähköisiä joulukortteja lähetellessäni pohdin samalla monenlaisia elämääni liittyviä kysymyksiä kantaen huolia useistakin eri asioista. Jonkinlainen epätoivo, tai ainakin ahdistus valtasi mieltä, kun pohdin niin monia kysymyksiä, joiden ratkaisua en tiedä. Kirkon sivuston ensimmäisellä sivulta silmääni pisti lainaus Raamatusta. Sieltä löytyi jälleen kerran vastaus:

"Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa." (Fil. 4:6-7)

Siitä, kun Jeesus syntyi maan päälle ihmiseksi, on yli kaksituhatta vuotta. Elettyään vähän yli kolmekymmentä vuotta hänet teloitettiin. Pääsiäisaamuna hänen hautansa oli tyhjä. Maailmanhistorian tärkein päivä! Jumalan rakkaudenlahja, Jeesuksen ristin voitto, on edelleen uskon kautta otettavissa vastaan itse kunkin meistä kohdalla. Jos tunnustamme Jeesuksen Herraksi, saamme elämäämme sellaisen turvan, jonka vertaista ei ole missään muualla. Meitä johdatetaan, jos uskomme niin. Ja mikä tärkeintä - kuolemaakaan ei tarvitse silloin pelätä. Jeesushan on jo sen voittanut! Tämä on varmasti totta. Vaikka ateismi, pahempi asia kuin ehkä osaamme aina kuvitellakaan, nostaa päätään meidänkin maassamme, pysykööt kristityt rohkeina. Tunnustakaamme rohkeasti uskoamme ja kertokaamme heille, jotka kysyvät, onko Jumalaa olemassa - Jeesus on Herra ja Vapahtaja! Jeesus sanoi, tarkoittaen puheellaan myös tulevien aikojen kristittyjä:

"Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman." (Joh. 16:33)

Miten paljon Jumala onkaan meitä rakastanut! Hän tuli kirkkaudestaan ihmiseksi Pojassaan Jeesuksessa, Hän kärsi Golgatalla rangaistuksen, joka kuuluisi meille. Hän haluaa elämällemme suunnan ja haluaa viedä meidät kerran iankaikkiseen iloon, jossa kaikki oikeastaan vasta alkaa, eihän maallinen elämämme kestä kuin hetken, kun taas tuleva maailma on ikuinen. Mutta Jumala ei pakota ketään. Meidän ei ole pakko ottaa vastaan evankeliumia, Jumalan rakkaudenlahjaa. Meille käy uskomme mukaan.

Muistetaan Jouluna tämän juhlan todellinen merkitys! - Kristinusko, sitä kannattaa totisesti puolustaa!