IMG_1853-normal.jpg
Kuvassa ahkerasti ympäri maata kampanjansa puitteissa kiertänyt Keskustanuorten puheenjohtajaehdokas Sallamaarit Markkanen Rovaniemellä. Neljä pitkäaikaista Keskustanuorten lappilaista toimijaa on asettunut tukemaan Markkasen valintaa puheenjohtajaksi.

Keskusta on ainutlaatuinen kansanliike ja sellainen myös sen nuorisojärjestön tulee olla. Keskustanuorten voima on sen kentässä ja alueellisesti kattavassa rakenteessa. Erilaisissa ihmisissä, jotka alkiolainen Keskusta-aate kokoaa yhteen.

Kuten Keskustanuorten puheenjohtajaehdokas Sallamaarit Markkanen on todennut: "Erilaiset ihmiset ja erilaiset alueet ovat Keskustanuorten rikkaus ja voimavara. Ei haittaa, että me olemme erilaisia värikyniä – kunhan piirrämme kaikki samaan paperiin."

Keskustanuorille ei mikään Suomen kolkka saa olla "kaukana". Lähipalveluiden ja lähidemokratian kehittämisen ideologian tulee olla aina itsestäänselvyys Keskustanuorille. Myös meidän Lappimme, Suomen kansainvälisin maakunta, monine tulevaisuuden mahdollisuuksineen on nähtävä rikkautena.

On tärkeätä, että eri puolilla Suomea Keskustanuorten piireissä syntyneitä kokemuksia ja hyviä toimintamalleja vaihdetaan jatkuvasti. Liiton on edistettävä tätä toimintaa. Samoin on tärkeätä, että Keskustanuorten toiminnanjohtajat eri puolilla maata saavat riittävästi vertaistukea ja liitto huolehtii heidän jaksamisestaan. Hyvinvoivat työntekijät antavat Keskustanuorille enemmän.

Uskomme, että Sallamaarit Markkasen johdolla varmistetaan Keskustanuorten tasapuolinen kehitys, jossa niin erilaiset alueet kuin erilaiset ihmisetkin tulevat huomioiduksi. Keskustanuoret tarvitsevat puheenjohtajan, joka korostaa sitä, mikä yhdistää meitä kaikkia.

Susanna Junttila, Rovaniemi
Janne Kaisanlahti, Kemijärvi
Laura Kuismanen, Kemi
Kai Puro, Kemi