Viime viikonloppuna osallistuin Helsingissä järjestetyille Amerikan-päiville. Kyse on kerran kahdessa vuodessa järjestettävästä Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton (SAYL) liittokokouksesta. SAYL on poliittisesti sitoutumaton ystävyysjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää Suomen ja Yhdysvaltain välistä tuntemusta kotiseudullamme sekä ylläpitää ja kehittää maittemme välisiä hyviä ja ystävällisiä suhteita. SAYL on Suomen suurin ystävyysjärjestö.

Olen ollut Kemijärvellä mukana paikallisen Suomi-Amerikka Yhdistyksen toiminnassa kymmenisen vuotta. Meillä on pieni yhdistys, mutta kuitenkin joitakin tapahtumia tässä vuosien varrella olemme pitäneet ja omalta osaltamme koetamme lisätä Yhdysvaltain-tuntemusta täällä Suomessa.

Tulin valituksi Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton liittovaltuustoon seuraavaksi nelivuotiskaudeksi 2013-17. Kiitän liittokokousväkeä luottamuksesta. Liittovaltuustoon kuuluu 24 jäsentä eri puolilta Suomea. Muita lappilaisia ei liittovaltuustossa tällä kertaa olekaan.

Kemijärveltä oli myös edellisen nelivuotiskauden 2009-13 liittokokouksessa edustaja, nimittäin paikallisen yhdistyksemme puheenjohtaja, opettaja Kirsti Honkanen. Hän ei sääntöjen mukaan voinut jatkaa, koska hän tuli tällä kertaa erovuoroon. Kemijärveltä on liittovaltuustossa ollut tietääkseni edustaja aiemmin vain kahdesti, Pentti Känninen 1989-92 ja Airi Kellokumpu 2000-03.