Koillismaan Osuuskaupan edustajiston on jälleen käyty. Olin nyt kolmatta kertaa keräämässä ehdokaslistaa kyseisiin vaaleihin Kemijärveltä. Vaikka asun Rovaniemellä, niin osuuskauppajäsenyyteni on edelleen Kemijärven alueella toimivassa Koillismaan Osuuskaupassa eikä Arinassa. Näin ollen saatoin olla vaaleissa mukana. Kaarina Soppela oli listan asiamies ja minä vara-asiamies.

Kehitys vaaleissa on ollut listani kannalta myönteistä, koska v. 2009 vaaleissa saimme kaksi paikkaa, v. 2013 kolme paikkaa ja nyt tuli neljä paikkaa! (V. 2009: Veikko Perälä ja Tarja Kaisanlahti; v. 2013: Veikko Perälä, Hannu Vihriälä ja Päivi Perälä.)

Oli lähellä, ettemme olisi nyt saaneet viidennenkin paikan. Listalle oli tarkoitukseni saada myös pari kokoomuslaista, ettei olisi liian keskustalaispainotteinen lista. Vaikka kyse ei ole puoluepoliittisista vaaleista, niin kyllä ihmisten puoluekanta kuitenkin vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen. Ehdokkaaksi lupautunut Eino Majava oli kuitenkin antanut suostumuksen myös toiselle listalle, mistä meillä ei ollut tietoa ennen kuin listat oli jätetty. Hän sitten oli ilmoittanut menevänsä toiselle listalle, mutta tuossa vaiheessa ei ollut enää mahdollisuutta hankkia uutta ehdokasta listallemme hänen tilalleen. Tämä oli hieman harmillinen juttu muuten hyvin menneissä vaaleissa. On paljon mahdollista, että tämä kokoomuslainen ehdokas olisi päässyt listaltamme läpi, jos olisi vain osattu hankkia ajoissa. Nyt kaikki listaltamme valitut ovat keskustalaisia, mikä ei toki minua haittaa :)

Vaaleissa eniten ääniä sai Kemijärvellä matkatoimistoa pitävä Päivi Kostamo. Hänen isänsä oli monille kemijärveläisille tuttu maanviljelijä Matti Heikkilä eli Simunan Matti. Olen tehnyt hyvää yhteistyötä Päivin kanssa ja olen iloinen hänen valinnastaan, vaikka hän ei ollutkaan meidän listallamme. Kostamon kylä sai muutenkin laajan edustuksen vaaleissa, sillä meidän listaltamme myös tuli valituksi kostamolaisia kaksikin, nimittäin Hannu Vihriälä ja Päivi Perälä.

* * *

VAALIN TULOS KEMIJÄRVELLÄ

LISTA G (minun kokoamani lista)

valitut:
Vihriälä Hannu --- 89
Kaisanlahti Tarja --- 60
Perttunen Kaisa --- 56
Perälä Päivi --- 38
muut:
Uusisalmi Irja --- 34
Perälä Tarja --- 30
Kyyhkynen Timo --- 14
Alajoutsijärvi Pentti --- 13
Tyvi Vappu --- 13
Viitamäki Unto --- 13
Soppela Pertti K. --- 5

LISTA  H

valitut:
Kostamo Päivi --- 138
Peltoniemi Kirsti --- 99
Rytilahti Helge --- 45
Pauna Liisa --- 39
Majava Eino --- 31
muut:
Heinonen Esko --- 31
Malmivaara Sanna --- 9
Haataja Taito --- 8