Idols-kisa näyttää jälleen käynnistyneen mtv3-kanavalla. Viime kerralla kannatin Katria ja olin oikealla linjalla, sillä vaikkei hän voittanutkaan, niin eniten hän kilpailijoista silti taisi pinnalle jäädä. Noista kilpailijoista ei mielestäni ainakaan vielä yksikään vaikuta yhtä hyvältä.

Iltapäivälehdistö näkyy kaivaneen kilpailijoiden yksityiselämästä monenkirjavia vaiheita ja julkistanut tietonsa. Asiaan voi suhtautua kahtalaisesti. Jokainen meistä tekee virheitä, pienempi ja isompia, ja ainakin jotkut meistä koettavat oppia niistä ja parantaa tapansa. Voi tuntua epäreilulta, että menneisyyden asioita kaivetaan esiin ja keltainen lehdistö kaivaa sontaa, minkä ehtii. Eikä tietystikään ole oikein, että joutuu kantamaan jotain tiettyä leimaa lopun ikäänsä. Anteeksiantoonhan uskommekin perustuu.

Kokonaan eri asia sitten on se, kuinka paljon mistäkin on oppinut ja miten tekosiinsa suhtautuu. Kunnon mies myöntää rehdisti tehneensä virheitä, katuvansa ja ottavansa opikseen. Ilta-Sanomat kertoi yhden finalistin olevan epäiltynä rattijuopumuksesta. Ainoa oikea tapa suhtautua sellaiseen olisi syvä häpeä ja katumus ja virheestä oppiminen. Mutta mitä vielä! Idols-kokelas kommentoi itse näin: "90 prosenttia miehistä on ajanut kännissä autoa. En tunne itseäni mitenkään ihmeelliseksi ihmiseksi. Enkä edes itse tuntenut olevani humalassa autoa ajaessani" Lisäksi hän kertoo käyttävänsä alkoholia päivittäin. Kukahan täyspäinen ihminen äänestää häntä idoliksi!

Pitäisi muistaa myös kilpailun järjestäjien, että kyse ei ole mistään puhtaasta laulukisasta, vaan tässä valitaan "idolia", jonka lauluja nuoret ja lapsetkin saattavat kuunnella, haastatteluja lukea ja fanikuvia kerätä. Yhtään rattijuopumusta ja alkoholinkäyttöä puolustelevaa idolia ei tässä maassa tarvita. Amerikan Hollywoodista näkee jatkuvasti tarpeeksi varoittavia ja surullisia esimerkkejä superjulkkisten elämäntavoista. Ne tosin viimeistään todistavat sen varmana pidettävän tosiasian, että raha ei sitä onnea tuo.