ukin%20onnittelu.jpg

Ukkini Mauri Kaisamatti täyttää tänään, 7.4.2016, 80 vuotta. Hän ei ole mitään suurempia julkisia huomionosoituksia halunnut osoitettavaksi itselleen, mutta me jälkipolvet kuitenkin julkaisimme yllä näkyvän lehti-ilmoituksen paikallislehti Koti-Lapissa.

Mauri-ukkini on syntynyt 7.4.1936 Kemijärven Levärannalla, jossa hän edelleen asuu vanhalla Kiheriksi kutsutulla sukutilalla. Polveudun hänen kauttaan Kemijärven ja Itä-Lapin vanhimmista talonpoikaissuvuista; hänen vanhempansa olivat maanviljelijä, työnjohtaja Janne Kaisamatti (1902-77) ja hänen vaimonsa, maatilan emäntä Hulda o.s. Kostamovaara (1915-2009). Mauri-ukilla on kuusi lasta, kymmenen lastenlasta ja yksi lapsenlapsenlapsi. Mummini Marjatan kanssa he ovat olleet naimisissa vuodesta 1959 lähtien. Sukutila ja sen suuri päärakennus on toiminut siis nyt myös ihanteellisena mummolana, jossa minäkin jo lapsena etenkin kesäaikoina muistan viettäneeni paljon aikaani.

Kemijärveläiset tuntevat Maurin ennen kaikkea Kansalaisopiston puutyönopettajana, missä tehtävässä hän on pitänyt erilaisia mm. puutyö-, entisöinti- ja veneentekokursseja. Olen saanut vuosien varrella huomata, että hyvin monet paikkakuntalaiset tuntevat hänet pitäen häntä taitavana puutaiteen tekijänä, ja entisiltä oppilailta olen minäkin saanut kuulla runsaasti kehuja. Ukki on 80-vuotiaana edelleen työssä, mikä olkoon myös nuoremmille sukupolville esimerkkinä ja vastauksena eläkeiän nostamisesityksistä aiheutuviin jatkuviin marinoihin.

Siunaavin ajatuksin toivon ukille Onnea syntymäpäivänä ja hyvää terveyttä jatkossakin!