Taas on niin paljon sattunut ja tapahtunut, että on vaikea valita, mistä kirjoittaisi. Kesä on tullut ja useamman päivän paistanut aurinko vähän liiankin kuumasti. Eilen maalattiin ukin kanssa kattoa, kun oli ensin raaputettu ruosteita pois. Äkkiä kuivasi tämmösellä kelillä. Olen joutunut istumaan turhankin paljon sisällä, mutta olen hoitanut eräitä kirjallisia töitä - ja ne eivät ole politiikkaa, vaan ihan toisenlaista kirjoitustyötä. Mutta luotakoon vielä vähän katsausta paikalliseen poliitikointiin.

Kirkkovaltuuston tilinpäätöskokous pidettiin viime viikolla ja sujui hyvässä hengessä. Jätin valtuutettu Kortelaisen kanssa aloitteen koskien seurakuntalaisilta pyydettyjä parannusehdotuksia hautausmaiden, erityisesti Honkakankaan hautausmaan yleisilmeen parantamiseksi. Seurakuntalaisten mielipiteitä on kysyttävä ja heitä on kuultava. Lupauksen tällaisen asian edistämisestä annoin seurakuntavaalien aikaan ja nyt asia on lähtenyt vireille. Toivottavasti neuvosto käsittelee asian pian.

Kemijärven kaupunginvaltuustossa kouluasia oli eilen jälleen esillä, kun aiempi valtuuston kokous oli laiton Vasemmistoliiton varavaltuutetun kutsumiseen liittyvän toiminnan johdosta. Äänestysluvut asian asialistalta poistamista koskevassa äänestyksessä olivat samat kuin aiemminkin, 18-17, sivistysjohtajan lukionsiirtoa Särkikankaalle sopimattomiin tiloihin ja yhtenäisperuskoulun muodostamista Hillatielle tarkoittavan esityksen saadessa siis kannatuksen. Tämän jälkeen valtuuston kokouksesta oli poistunut osa valtuutetuista protestina tavalle, jolla Kemijärvellä kouluasiaa on moukutettu vuosien ajan. En ihmettele sitä. Kunnollista selvitystä säästöjen määrästä ja vaihtoehtoisia kouluverkkoratkaisuja ei esitetty.

Edustamassani nuorisojärjestössä, Kemijärven Keskustanuorissa, vaihtui puheenjohtaja. Olin toivonut tätä ratkaisua jo pitkään, mutta nyt vaihdos onnistui ja hyvä niin. Jos sama henkilö, varsinkin voimakastahtoinen persoona, on pitkään jonkin poliittisen järjestön keulahahmona, on vaara, että koko järjestö samaistetaan tähän yhteen henkilöön. Tarkoitukseni oli alun perin hoitaa tehtävää vain vuosi ja se venyi lähes kahteen ja puoleen vuoteen. Esitin, että uudeksi puheenjohtajaksi valitaan Jussi Alaräisänen ja näin tapahtui. Jatkan johtokunnan jäsenenä. Tietysti ne, jotka suhtautuvat minuun nyreästi, voivat väittää, että jotain siellä on sattunut, kun Kaisanlahden Janne on joutunut luopumaan puheenjohtajan nuijasta. Mutta minä en ole niin vallanhimoinen, että haluaisin viisi virkaa ja kuusi tointa. Aikaa on rajallisesti ja kun omaakin elämää pitäisi jossain välissä ehtiä elää, niin yksinkertaisesti joskus on priorisoitava asioita.