Meille lappilaisille nyt käytävät presidentinvaalit avaavat historiallisen mahdollisuuden. Voimme saada oman maakunnan miehen tasavallan presidentiksi. Urho Kekkosesta on sanottu, että hän hiihti pohjoisen Suomen kartalle. Paljon hän tekikin rakastamansa Lapin hyväksi.

Nyt presidentin valtaoikeudet ovat toiset. Silti presidentti voi tehdä nykyisessäkin roolissaan - ulkopolitiikan johtajana ja arvojohtajana - paljon meidänkin alueemme hyväksi. Erityisesti kehittämällä lähialueyhteistyötä ja suhteitamme naapurivaltioihin. Lappi on kolmen valtakunnan ympäröimänä Suomen kansainvälisin maakunta. Kaupankäynti ja
matkailu yli rajojen avaa huikeat näköalat alueemme elinkeinoelämän kehittämiselle. Siinä suhteessa presidentti voi vaikuttaa paljon.

Presidentinvaalit ovat ensisijaisesti henkilökysymys. Yksikään presidentti ei ole voinut tulla valituksi vain oman poliittisen ryhmänsä äänillä. Kehotamme lappilaisia äänestämään jo ensimmäisellä kierroksella oman etunsa mukaisesti - oikeaa Lapin miestä, tohtori ja yrittäjä Paavo Väyrystä.

Ahti Majava
sitoutumattomien kaupunginvaltuutettu, Kemijärvi

Janne Kaisanlahti
keskustalainen kaupunginvaltuutettu, Kemijärvi