Muistutanpa tässä yhdeydessä blogini lukijoita Osuuskauppa Arinan vaaleista.

Omistatko vihreän S-kortin? Oletko Osuuskauppa Arinan jäsen? Äänioikeutettuja kevään 2010 vaalissa ovat kaikki 31.12.2009 mennessä Osuuskauppa Arinan jäseniksi hyväksytyt, henkilöjäsenten osalta kaikki 31.12.2009 mennessä 15 vuotta täyttäneet jäsenet. Vaali toteutetaan postiäänestyksenä 31.3.-13.4.2010. Äänestysaineisto postitetaan äänioikeutetuille jäsenrekisterin mukaiseen postiosoitteeseen.

Osuuskauppa Arina ei ole oma osuuskauppani, sillä me kemijärveläiset ja muut itälappilaiset, ja lisäksi posiolaiset, kuulumme pääasiassa Koillismaan Osuuskauppaan. Mutta muut lappilaiset osuuskauppaväkeen kuuluvat saavatkin sitten äänestää näissä vaaleissa, sillä loput Lapista kuuluu Osuuskauppa Arinan alueeseen. Ja tietysti myös ne itälappilaiset, jotka ovat syystä tai toisesta liittyneet juuri Osuuskauppa Arinaan. Molemmat kuuluvat tietysti samaan S-ketjuun.

Valitettavan moni jättää äänestämättä näissä vaaleissa, vaikka äänestyskirjeen palauttaminen ei vaatisi paljoa. Ja kyse on kuitenkin asiakkaiden, meidän kuluttajien, edunvalvonnasta. Osuuskaupat eivät ole tavanomaisia yhtiöitä, vaan ne ovat osuustoiminnallisia yrityksiä. Me asiakasomistajat omistamme nämä kaupat. Osuuskauppojen ylin päättävä elin on kerran neljässä vuodessa valittava edustajisto.

Olen ollut keräämässä vaaleihin keskustalaista ehdokaslistaa. Ehdokaslistan kerääminenhän on minulle tuttua puuhaa osuuskauppatoiminnan osalta, sillä vuosi sitten toimin asiamiehenä Koillismaan Osuuskaupan vaaleissa. Keräämältäni listalta valittiinkin Kemijärveltä kaksi henkilöä edustajistoon, äitini Tarja Kaisanlahti ja entinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja, jämerä laillisuusmies Veikko Perälä.

Minulla on useita tuttavia ehdokkaana näissä Arinan vaaleissa. Lapin Keskustanuoriin kuuluvia ehdokkaita ovat Kemissä opiskelija Kai Puro ehdokasnumerolla 331 (kotisivuille)  ja Rovaniemellä kasvatustieteen kandidaatti Liisa Ansala ehdokasnumerolla 401, yhteyspäällikkö, Keskustan Rovaniemen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Lasse Kontiola ehdokasnumerolla 408 sekä yhteiskuntatieteiden ja kasvatustieteiden ylioppilas Susanna Viitala ehdokasnumerolla 418.

Varsinkin Rovaniemen osalta seuraan Arinan vaaleja mielenkiinnolla. Vaikka niiden tuloksista ei voinekaan tehdä kovin paljon johtopäätöksiä esim. tulevia valtiollisia vaaleja koskien, on silti jännittävää nähdä, miten Keskustanuorten Liisa Ansala ja Susanna Viitala pärjäävät vaaleissa. Molempia on nimittäin esitetty Rovaniemeltä myös kansanedustajaehdokkaiksi vuoden päästä pidettäviin eduskuntavaaleihin. Molemmat henkilöt omaavat vahvan keskustalaisen aatemaailman ja heillä on kokemusta monenlaisista luottamustehtävistä, mm. kaupunginvaltuustosta Rovaniemellä.

Toivottavasti mahdollisimman moni S-kortillinen Arinan jäsen käyttää äänioikeuttaan ja muistuttaa myös kavereitaan, että postissa tullut jäsenlappua ja valmiiksi postimaksettua kirjekuorta ei pidä heittää roskiin, vaan se kannattaa palauttaa!