Keskustan ehdokkaat Kemijärvellä löydät

KOTIVAALIT-sivuilta

Käy tutustumassa ehdokkaisiin ja äänestä suosikkiasi!

11.10.2008

Täytyy sanoa, että kiirettä on pitänyt. Paitsi omaan vaalityöhön, esitteiden laatimiseen, kannanottojen tekemiseen ym. on mennyt aikaa yhteisen kampanjan tekemiseen ja moniin muihin tehtäviin. Mutta koska sanotaan, että laiska töitään luettelee, niin ei niistä sen enempää. Huomenna on vaalijuhla ja sitten vielä sukulaismiehen 90 v. syntymäpäivät.

Monet tuttavat ja sukulaiset ovat kyselleet, mitä nyt pitäisi tehdä, kun sekä minä että äiti olemme ehdokkaana, että kumpaa pitäisi äänestää. Olen vastannut kysymykseen siten, että jos olette aikaisemmin äänestäneet äitiäni, niin voin suositella äänestämään häntä jatkossakin. Äänestäjähän itse tekee sitten ratkaisunsa äänestyskopissa. En minäkään äänittä mene läpi, mutta ei mene äitinikään, vaikka kunnallisjärjestön puheenjohtajana nyt toimiikin. Olemme erilaisia ihmisiä, mutta koska peruslinjamme kaupungin kehittämisessä on ollut samansuuntainen, niin pidän hänelle annettua ääntä yhtä lailla itselleni osoitettuna kuin suoraan minua äänestäneiden ääniä. Tosiasioihin toimintansa perustavia valtuutettuja tarvitaan. Liian paljon populismia on nähty kaupungin edun kustannuksella.

Keskustalla on ollut joukko reippaita naisia lähempänä päätöksenteon ydintä kuin milloinkaan aikaisemmin. Tämä on kovasti kismittänyt eräitä henkilöitä, varsinkin poliittisen kentän vasemmalla laidalla ja myös oman puolueen sisällä. Minä kemijärveläisenä miehenä taas olen iloinen, että meiltä löytyy sellaisiakin naispoliitikkoja, jotka osaavat tehdä muutakin kuin vain nyökkäillä miesten esityksille. Keskustan tomeriin naisiin kuuluvat mm. Aulikki Imporanta ja Kaarina Soppela; Imporanta tunnetaan siitä, että hän uskaltaa sanoa kipeitäkin totuuksia silloin kun se on tarpeen ja "rautarouva" Soppela taas on ensimmäinen nainen koko historiassamme valtuuston puheenjohtajana. Näiden "vanhojen rouvien" rinnalle valtuustoon tarvitaan myös tuoreita nimiä. Tällaisia reippaita nuoria naisia voisivat olla ainakin Iiris Jakola ja Lea Mourujärvi, joilla on molemmilla laaja kokemus erilaisista järjestötehtävistä ja nykyajan näkemystä asioiden käsittelyyn.

En ole kyllä itsekään mikään täyte-ehdokas, vaan tosissani ja tarkoituksena mennä läpi valtuustoon. Ja tuskinpa kuuluisin siihen valtuutettujen joukkoon, jotka käyttävät muutaman tai ei yhtään puheenvuoroa koko valtuustokaudella ja joiden aktiivisuus rajoittuu jaa-napin painallukseen. (Vai toimiiko se kalliilla rahalla ostettu äänestysjärjestelmä vieläkään?) En myöskään halua sellaiseksi valtuutetuksi kuin esim. Vasemmistonuorten valtuutettu, joka on ollut poissa valtaosan kokouksista ja pyrkii vielä uudelle kaudelle. Kirkkovaltuutettuna olen ollut tähän saakka mukana jokaisessa kokouksessa ja tämä on pyrkimykseni myös kunnanvaltuustossa, jos äänestäjät minulle valtakirjan antavat. Vanhempia poliitikkoja mielelläni kuuntelen, mutta kenenkään johdateltavaksi en lähde. Ajattelen omilla aivoillani, eri näkökantoja punniten, mutta omantuntoni mukaan toimien.

Tavataanpa siis vaalitilaisuuksissa ja äänestyspäivänä ehdokaslapussa! Ehdokasnumeroni on 50 ja äitini Tarja Kaisanlahden ehdokasnumero on 51.

15.10.2008

Kirjoittelen tässä yön pimeinä tunteina... Torstaina on tentti, kovin paljoa ei ole luettu, kun esitteitä on jaettu, kannanottoja laadittu ja muuta vaalityötä. Ennakkoäänestys alkaa aamulla klo 9.00. Nyt ratkaistaan, millaisin voimin Kemijärveä johdetaan seuraavat neljä vuotta. Tarvitaanko omilla aivoilla ajattelevia, oma-aloitteisia valtuutettuja, vai riittääkö, kun valtuutettu osaa ottaa vastaan käskyjä puoluetovereiltaan? Sellaistakin sattuu. Lipsahtihan eräällä johtomiehellä kerran "te olette soitelleet heikoille valtuutetuille", kun yllättäen hävisi erään äänestyksen.

Kemijärvi tarvitsee rehellisen hallinnon. Tyhjänpuhumisella ei kaupunkia rakenneta, vaikka sen tekisi kuinka hienoilla sanoilla. Kulunut valtuustokausi on osoittanut, että päätöksenteko ei perustu läheskään aina tosiasioihin. Tarvittaisiin kuitenkin rehellinen, tulevaisuudenuskoinen hallinto, jossa oman edun tavoittelu ja henkilökohtaiseen julkisuuteen hinkuminen eivät tapahdu kaupungin edun kustannuksella. Sellainen rehellinen hallinto on varmasti luotettavin toimija myös yritysmaailmassa ja uusia työpaikkoja tänne tarvitaan - se on vahvin keino turvata laadukkaat peruspalvelut.

Siis nyt äänestämään! Eräs kemijärveläinen pariskunta oli kysynyt isoäidiltäni, kumpaako tulisi äänestää, minua vai äitiäni. Mummi oli vastannut, että hän ja ukki äänestävät toinen toista ja suosittelevat sitä käytäntöä muillekin. Numerot ovat siis 50 ja 51.

p.s. Kaupunginvaltuuston ja -hallituksen läsnäololuettelot löytyvät nyt kotisivuiltani:

http://www.jannekaisanlahti.net/tilastoja.html