Eilen meitä kokoontui melkoinen joukko Kemijärven rautatieasemalle. Oli banderolleja, iskulauseita, laulua ja teatteria. Osoitimme mieltämme yöjunayhteyden katkeamista vastaan. Hallitus on luvannut yöjunan jatkuvan, mutta missä muodossa, se on vielä käsittääkseni avoinna. Todellinen kansanliike tästä on syntynyt.

Helsingin hienostokaupunginosissa voi joku tv:tä lukaalissaan katsova nyrpistellä nokkaansa ja ihmetellä, miksi pitäisi lähettää junia sinne, missä ei asu kukaan. Tässä asiassa kuitenkin on kyse paljon muusta kuin yhdestä junavuorosta. On kyse koko alueen tulevaisuudesta. Halutaanko koko maa pitää asuttuna. Rakastetun presidenttimme Urho Kekkosen (jonka syntymästä tänään tuli 106 vuotta) aikana sitä todella haluttiin, mutta nyt tahto tuntuu taipuneen pois. Keskustavetoisenkin hallituksen aikana alamäki on vain jatkunut, ei siitä mihinkään pääse.

Mutta uusi päivähän voi kaiken muuttaa. Lapin kansanedustajat ovat tehneet hyvää työtä ja millainen voimannäyte onkaan tämä kapinaliike ollut! Sisulla ja sitkeydellä on ennenkin Itä-Lappi saatu asutetuksi ja kukoistamaan. Surullinen näky oli, kun yöjuna lähti viimeisen kerran Kemijärven asemalta. Taistelu sen pikaisesta palauttamisesta ja kunnollisesta aikataulusta jatkuu.

Tunnustan nähneeni tosi-tv-sarjaa Big Brother muutaman jakson verran, vaikkei se minun tyyppiseni ohjelma todella olekaan. Suosikikseni nimeämä Mirka (älyllisin ko. kilpailijoista) pudotettiin nyt ensimmmäisenä, niin että tuskinpa sanottavasti katsonkaan ohjelmaa jatkossa. Lähetin eräälle ystävälleni vihaisen viestin, jossa tuskastelin ihmisten arvostelukykyä. Hän vastasi mm. "ei se tee muista tyhmiä jos he ovat eri mieltä". Sitä kun ei tahdo aina muistaa, sen verran sitä minäitte-henkiä on tullut perittyä kaiketi useammaltakin sukupuun juurelta. Siltikin olen kyllä sitä mieltä, että tyhmiä olivat, jotka äänestivät Mirkan pois. Demokratiassa ei läheskään aina paras voita.