1239308012_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE! KRISTUS ON NOUSSUT KUOLLEISTA, SE ON TOTTA TÄNÄÄNKIN!

Aurinkomme ylösnousi,
paistaa voittovuorella.
Lämmin valo sieltä loistaa,
surut, murheet hajottaa.
Kokoon tulkaa, taivaan linnut,
suvi-ilmaan puhtaaseen.
Visertäkää, pienet leivot,
viinipuussa tuoreessa.

 Armon Henki täyttää mielet
murheelliset ilolla.
Rauhan tyven, puhdas ilma
Jeesuksesta virtailee.
Epäilysten alta nousee
köyhä sielu kiittämään.
Ikävöitsen täältä päästä
kotimaahan ikuiseen.

(Virsi 105:1, 4)

---

(ote minun ja Eila Hyvösen kirjoituksesta Koillis-Lapissa 8.4.)

Elämme pääsiäisen aikaa, Jeesuksen ylösnousemuksen juhlaa, joka on myös uuden kevään, toivon ja valon lahja meille ihmisille.

U
skomme, että me kaikki haluamme seurakunnan kynnyksen olevan mahdollisimman matala ja että uusien ihmisten on helppo tulla kirkon piiriin. Kirkon on sopeutettava toimintansa kunkin ajan haasteisiin, mutta muistettava samalla, että evankeliumin ilosanoma on ikuinen ja muuttumaton. Kirkko toimii maailmassa, vaikka se ei ole maailmasta. Se on hengellinen yhteisö, mutta kuitenkin se toimii tässä ajassa ja ihmisten arjessa. Kirkko ei ole jotakin pientä aktiivijoukkoa varten, vaan kaikkia ihmisiä varten. Toivomme juuri Sinua mukaan seurakunnan toimintaan – jumalanpalveluksiin, seuroihin ja moniin, moniin muihin tapahtumiin.

N
oin 1980 vuotta sitten, pääsiäisjuhlien aikaan, Jerusalemissa teloitettiin pienehkön uskonnollisen liikkeen perustaja, Jeesus Nasaretilainen. Tästä alkanut tapahtumasarja oli muodostuva maailmanhistorian käännekohdaksi. Syntyi kristinusko, syntiinlankeemuksessa rikkoontunut ihmisen luonnollinen suhde Luojaansa korjaantui.

Tuon ajan maalliset ja uskonnolliset johtajat tekivät kaikkensa tuhotakseen kristityt. He käyttivät monenlaisia keinoja, mutta heidän olisi tarvinnut turvautua vain yhteen – osoittaa, että ylösnousemus on valhetta, opetuslasten keksintöä. Sitä he eivät kuitenkaan tehneet. Eivät, koska eivät kyenneet.

Jeesuksen ylösnousemus, syntien ja kuoleman voittaminen Golgatan ristillä, on koko kristinuskon perusta. Siihen perustuu evankeliumin ilosanoma ja jokainen meistä voi uskoa sen omalla kohdallaan todeksi. Kristitynkin elämä voi olla monesti huolia ja murheita täynnä, mutta suurena lohtuna on silloin luottamus Jumalan johdatukseen ja toivo iankaikkisesta elämästä ajallisen matkan jälkeen, Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä. Raamattu, Jumalan suuri rakkauskirje ihmiskunnalle, todistaa meille Vapahtajan ylösnousemuksesta, maailmanhistorian suurimmasta tapahtumasta.

Toivottavasti itse kullakin meistä on pääsiäisenä kenties monien kiireidenkin keskellä aikaa hiljentyä suurten kysymysten äärelle. Pääsiäistervehdyksenämme olkoot Äiti Teresan sanat:

”Hiljaisuuden hedelmä on rukous
rukouksen hedelmä on usko
uskon hedelmä on rakkaus
rakkauden hedelmä on palvelu
palvelun hedelmä on rauha”