Olin viikonlopun Seinäjoella Keskustan puoluekokouksessa. Katri valittiin suurella äänimäärällä Keskustan toiseksi varapuheenjohtajaksi. Hän on nyt Keskustan "ensimmäinen nainen", kun on ainoa nainen puoluejohdossa. Myös vanha opiskelutoverini Antti Kurvinen tuli valituksi kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Toivon, että nämä valinnat vahvistavat Keskustan peruslinjaa. Aika näyttää, miten käy.

Anne Kalmari, jota myös kannatin, sen sijaan jäi valitsematta. Samoin puoluesihteeriksi kannattamani Sami Kilpeläinen. Tällaista tämä politiikka on. Pysyviä ja voittoja ja tappioita niissä ei myöksään ole.

Puoluekokouksen aikana ja sen jälkeen ajattelin, että tämä kansanliike on antanut paljon hyviä tuttavia ja ystäviä eri puolilta maata. Valehtelisin, jos sanoisin, että olen kaikilta osin ollut tyytyväinen Keskustan harjoittamaan politiikkaan, mutta on ollut joka tapauksessa suuri voimavara saada tuntea ihmisiä tätä kautta ja kulkea ympäri Suomea paikkakunnilta, jotka muuten ehkä olisivat jääneet näkemättä.

Katrin valinta oli tietysti minulle hyvin tunnepitoinen kokemus. Elämä pettymyksineen on minua joskus kovettanut, mutta vaikea oli hillitä liikutusta silloin äänestystuloksen tultua. Aloitin Katrin kanssa yhteistyön silloin vuosia sitten, kun hän oli saanut 40 ääntä kunnallisvaaleissa Torniossa. Vuosiin mahtuu paljon. Ei meitä ole aina silkkihansikkain kohdeltu, puoluetovereidenkaan toimesta. Emmekä ole toisiammekaan aina säästäneet. Mutta kaikki se on kannattanut elää. Joku iltapäivälehti nosti jo Katria puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Sitä ei kannata vielä ajatella. Kansanvallan edessä on oltava nöyrä. Mutta ajattelin silti, että jos Luoja päiviä suo - You ain't seen nothing yet!

* * *

katrin%20kanssa.jpg

Äänestystuloksen ratkettua onnittelen Katria.

katri%20puhuu.jpg

Katri kiittelee äänestäjiään.

tuijan%20kanssa%20katsomassa.jpg

Katselimme Tuija Palosaaren kanssa ravintolan ikkunasta, kuinka Katri käveli lippukulkueen eturintamassa puoluekokoussaliin. Kuusi vuotta sitten me uskoimme siihen nuoreen tyttöön, jota juuri kukaan ei tuntenut, mutta joka halusi puolustaa maakuntia ja maaseutua. Paljon mahtuu näihin vuosiin. Tuija on ollut Katrin kampanjapäällikkö eduskuntavaaleissa 2011, puolueen varapuheenjohtajavaalissa 2014, eduskuntavaaleissa 2015 ja nyt puolueen varapuheenjohtajavaalissa 2016.