Seurakuntavaalit on jälleen käyty tältä erään. Kemijärvellä äänestysvilkkaus nousi 20 %:iin, mikä on huomattavasti yli maan keskiarvon. Toki harmillisen vähän sekin.

Itse sain 135 ääntä ja tulin valituksi. Kiitos äänestäjille luottamuksesta. Olen nyt kolmannen kerran Kemijärvellä seurakuntavaalien ääniharava. Toki käsitän, ettei kyse ole varmaankaan niinkään minusta, puutteellisena ihmisenä, vaan edustamastani linjasta ja arvoista. Parhaani yritän. Toivon, että tästä valtuustokaudesta tulee sopuisampi kuin edellisen kauden loppupuoli oli.

Keskustan lista sai 13 paikkaa kirkkovaltuuston kaikkiaan 19:stä paikasta. Käsittääkseni Keskustan lista ei ole koskaan nykyisen vaalitavan aikana (vuodesta 1970 lähtien) saanut näin suurta suhteellista osuutta kirkkovaltuustosta. Tietenkään puoluepolitiikka ei ole näiden vaalien pääasia, mutta todettakoon tämäkin nyt tässä silti. Monta hyvää yhteistyökaveria tuli valituksi edelleen, samoin äitini tuli nyt valittua toiselle kaudelleen kirkkovaltuustossa. Itse toimin Kemijärvellä aiemmin kirkkovaltuutettuna vuodet 2007-14. Viime seurakuntavaaleissa en ollut mukana.

Rukoillaan johdatusta ja viisautta kaikille nyt valituille kirkon luottamushenkilöille.