Keskustan Lapin piirin piirikokous pidettiin Utsjoella. Oli mukavaa tehdä sinne bussimatka, Suomen huipulle. Kävimme Utsjoen kirkossakin ja saimme esittelyn alueen seurakunnallisista oloista. Yleisesti oltiin sitä mieltä, että piirinä meidän tulisi matkustaa enemmänkin. Yhteiset matkat lisäävät yhteishenkeä. Tavataan muulloinkin kuin luottamuspaikkoja jaettaessa.

Utsjoella käynti on aina hyvä muistutus siitä, miten pitkien välimatkojen maa Suomi onkaan. Jokainen ihminen on yhtä arvokas asuinpaikasta riippumatta. Palvelut on turvattava jokaiseen maamme kolkkaan.

Piirikokouksessa otimme kantaa myös tuleviin Euroopan parlamentin vaaleihin. Lapin piiri päätti yksimielisesti tukea valtiotieteen tohtori, yrittäjä Paavo Väyrystä ehdokkaaksi. Käytin asiasta ensimmäisen puheenvuoron, jota rovaniemeläinen Anja Hannula kannatti. Useissa puheenvuoroissa todettiin, että päätöksentekoa pidä vetkuttaa syksyyn, koska meillä on hyvä ehdokas jo nyt tiedossa.

Eilen tulin sitten Suomen halki, ensin bussilla Utsjoelta Rovaniemele ja sieltä sitten yöjunalla Helsinkiin. Aamulla oli kirkon lakivaliokunnan kokous, loppupäivä töissä eduskunnassa ja sitten lentokentälle. Nimittäin minulla on nyt kahden viikon loma avustajantyöstäni ja lähden pienelle lomamatkalle kaikkien näiden kevään töiden jälkeen.