Olen iloinen, että isoja tenttejä ei ole ihan heti tulossa, sillä olen ollut useamman päivän räkätaudissa. Aamulla ääntä ei kulkenut oikeastaan yhtään, nyt sitä lähtee sentään jonkun verran. Viikonloppuna olin sentään vielä sen verran kunnossa, että sain vedettyä Keskustanuorten koulutustapahtuman. Lauantai-iltapäivänä esittelin Kemijärven nähtävyyksiä Lapin piirin toiminnanjohtaja Matti Lustigille sekä piirin hallituksen jäsen Kirsi-Marja Kauppilalle, joka oli ensi kertaa Kemijärvellä. Eilen olin Rovaniemellä piirin kokouksessa, mutta puheeni oli melkoista räkimistä. Nyt saan onneksi sairastaa rauhassa kotona.

Elämme pääsiäisaikaa. Joulu on lahjoineen, kinkkuineen ja koristeineen paljon huomatumpi juhla myös kristittyjen keskuudessa. Tokihan kaikki Vapahtajan elämään liittyvät tapahtumat ovat jakamattomasti toisiinsa sidoksissa, mutta sittenkin kaikkein merkittävin kirkkovuoden juhla on pääsiäinen. Sinä aikana meidän tulisi palauttaa mieliimme, mitä varten tätä juhlaa vietetään. Ei suinkaan siksi, että saamme pitkän viikonlopun laskettelulomaa, vaikka kannustankin toki ihmisiä etelästäkin tulemaan pohjoisen hienoihin tunturikeskuksiin pääsiäislomaansa viettämään.

Vajaat 1980 vuotta sitten Jerusalemissa teloitettiin uskonnollisen liikkeen johtaja, entinen nasaretilainen puuseppä Jeesus, tuomittuna kansankiihottamisesta ja jumalanpilkasta. Hänen kannattajansa vaipuivat epätoivoon, kaikki oli ohitse. Mies, joka oli sanonut olevansa yhden ja ainoan elävän Jumalan poika, oli kuollut. Usko, joka hädin tuskin oli alkanutkaan, oli kuollut. Kaikki se hyvä ja kaunis, johon oli uskottu, oli lopussa.

Kaksi päivää myöhemmin hautakammiolle menneet naiset havaitsivat haudan olevan tyhjä. Olivatko Jeesuksen opetuslapset vieneet ruumiin pois saadakseen mahtavan propaganda-aseen: väitteen siitä, että heidän opettajansa oli noussut kuolleista, kuten oli kerran väittänyt tapahtuvan? Kuitenkin roomalaiset sotilaat olivat vartioineet tarkasti hautaa; niin roomalaisten kuin juutalaistenkin intressi oli pitää huoli siitä, että mitään sellaista ei tapahdu, joka herättäisi lyödyn uskonlahkon vielä toimimaan.

Tieto Kristuksen ylösnousemuksesta muutti opetuslasten epätoivon riemuksi. Tuo hetki oli maailmanhistorian merkittävin tapahtuma. Kuolema ja helvetti menettivät valtansa. Kuolema voitettiin ihmiskunnan synti sovitettiin. Kristuksen seuraajat saivat kohdata ylösnousseen Herransa. Se ei ollut propagandaa tai valhetta, se oli totista totta! Jeesus nousi kuolleista ja avasi syntiinlangenneelle  ihmiskunnalle tien ikuiseen elämään.

Monen ihmisen on varmasti vaikea hyväksyä tätä tapahtumaa, jota ei voi järjellä selittää. Viime kädessä se onkin omakohtaisesti uskottava, millään todisteilla sitä ei voi toisella vakuuttaa. Silti on huomattava, että kukaan vakavasti otettava historioitsija, ei väitä, ettei Kristusta olisi ollut olemassa. Ja jos Jeesuksen ylösnousemus oli huijausta, niin se olisi ollut helppo maailman mahtavimman suurvallan, Rooman imperiumin, todistaa ja kristinuskoa ei olisi koskaan syntynyt. He kyllä vainosivat ja tappoivat kristittyjä, mutta eivät edes yrittäneet väittää, että Jeesus ei olisi noussut kuolleista. Se olisi riittänyt uskon tuhoamiseksi. Sitä he eivät tehneet, koska eivät voineet.

Nykypäivänä monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden sinänsä hienojen käsitteiden varjolla tehdään vaarallista työtä kristinuskoa vastaan. Pahoin pelkään, että myös kirkkomme jäsenten keskuudessa yleistyy asenne, että kaikki uskonnot ovat yhtä oikein ja hyväksyttäviä. Toisin uskovia ei saisi yrittää käännyttää, lähetystyö pitäisi muuttaa yhä enemmän pelkäksi kehitysavun viemiseksi. Kuitenkin Jeesus antoi meille tehtävän, joka on voimassa, kunnes Hän tulee takaisin maan päälle: "Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni..."

Ihminen on luotu elämään Jumalan yhteydessä. Kun tämä yhteys katkesi syntiinlankeemuksen johdosta, on ihminen hapuillut kohti Luojaansa, mistä uskonnot ovat osoituksena. Varmasti useimmissa uskonnoissa on heijastuksia totuudesta ja hyviä eettisiä opetuksia. Kuitenkin Jeesus sanoi: ""Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." Ratkaiseva ero kristinuskon ja muiden uskontojen välillä on siinä, että kaikissa muissa ihmisen on tehtävä jotain tullakseen kelvolliseksi Jumalalle. Kristinuskossa taas Jumala on itse avannut tien. Pääsiäisen ihme on totta tänäänkin. Jeesus nousi kuolleista ja elää tänäkin päivänä. Hänen haavoissaan meillä on pelastus iankaikkiseen elämään!

Toivotan hyvää pääsiäisen aikaa lukijoille!