Kirkolliskokouksen vaalit on käyty. Nöyrin mielin kiitän jokaista minulle ainoan äänensä antanutta, että jaksoitte vielä luottaa minuun. Tulin valituksi nyt neljännelle kaudelle kirkolliskokouksen maallikkojäseneksi. Sain eniten henkilökohtaisia ääniä Oulun hiippakunnassa, mikä tuntuu hämmentävältä. Otan tehtävän vastaan syvästi tiedostaen luonteeni puutteet ja uskoni heikkouden, mutta luottaen, että Jumala voi meitä vajavaisia ihmisiä valtakuntansa työssä käyttää.
Käsitän myös, että saamani kannatus ei ole osoitettu yksin minulle, vaan sille linjalle, jota olen koettanut edustaa. Pyrin siis pitämään jatkossakin mielessä laajan kansankirkkomme moninaisuuden: se rakennemalli, mikä toimii etelässä, ei välttämättä toimi pohjoisessa. Resurssien vähentyessä muutoksia tulee, mutta niiden tekemisessä tarvitaan riittävää väljyyttä ja luovia ratkaisuja. Ja sen periaatteen, joka on kirkkolain 2 §:ssä säädetty: ”Kirkko tunnustaa sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä luterilaisissa tunnustuskirjoissa. … Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimii muutenkin kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi.”
Kiitos vielä kerran. Muistakaa uutta kirkolliskokousta esirukouksin.
Ehdokaslistaltamme ”Pohjantähden alla – Keskusta ja sitoutumattomat kirkolliskokoukseen valittiin varajäsenekseni Sirpa Alapalosaari. Oulun hiippakuntavaltuustoon listaltamme valittiin Ritva Lampela ja Arja Heikkinen, varajäseniksi Pekka Lehto ja Sirpa Alapalosaari. Onnea ja siunausta! Monta hyvää ehdokasta jäi myös valitsematta. Kiitos kaikille ehdokaskollegoille, jokainen ääni tuli yhteiseen pottiin.