20170317_123208.jpg

Kuntavaalit käydään 9.4.2017, ennakkoäänestys on 29.3.–4.4.2017. Nyt kun maakuntauudistus muuttaa kuntien roolia, niin on erittäin tärkeätä saada valittua parhaat mahdolliset edunvalvojan uusien kuntien valtuustoihin.

Itse tulin Rovaniemelle opiskelemaan syksyllä 2004. Muutin kirjani virallisesti tänne syksyllä 2014. Paikalliseen kulttuuriin ja historiaan olen viime aikoina tutustunut kirjoittamalla rovaniemeläisen suurmiehen, valtiopäivämies Iisakki Hoikan elämäkerran. Minuakin kysyttiin Rovaniemen kunnallisvaaleihin. Välillä teki mieli lähteä. Päätin kuitenkin jättää nyt nämä vaalit väliin, sillä aika ei kaikkiin tehtäviin riitä. Päätöstäni helpotti se, että hyvä ystäväni Susanna Junttila on edelleen käytettävissä kaupunginvaltuuston jäseneksi.

Tunnen Susannan arvomaailman. Hänellä on isänmaallinen vakaumus. Toimiessaan Rovaniemellä kirkkovaltuutettuna hän tuki perinteisiä kristillisiä arvoja edustaneita ratkaisuja. Minua hän rohkaisi pyrkimään kirkolliskokouksen jäseneksi Lapista.

Susanna on naimisissa ja heillä on aviomiehensä kanssa kaksi lasta sekä Matti-mopsi, joka on minunkin hyvä ystäväni.

Susanna työskentelee Euroopan parlamentin jäsen Paavo Väyrysen eduskunta-avustajana. Hän oli itse ehdokkaana eduskuntaan vuonna 2007 saaden 1935 ääntä. Rovaniemellä hän toiminut kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsenenä vuodesta 2009 lähtien. Emme ole kaikesta samaa mieltä, mutta useista asioista kylläkin. (Mainittakoon, että Susanna olisi myös halunnut Ari Ruotsalaisen tulevan valituksi kansanedustajaehdokkaaksi vuoden 2015 vaaleihin, mutta törkeällä taktikoinnilla Arin ehdokkuus puolueen kokonaisedun vastaisesti estettiin ja tilalle asetettiin ehdokas, jonka jo etukäteen voitiin ennakoida keräävän paljon vähemmän ääniä kuin Ari olisi kerännyt.)

Poliitikkona Susannan linja on juureva alkiolais-kekkoslainen aate: köyhän ihmisen asia ja tasapuolinen aluepolitiikka. Nämä ovat tärkeitä lähtökohtia myös kunnallisia päätöksiä tehtäessä — huolehtia palveluiden saatavuudesta varallisuudesta ja asuinpaikasta riippumatta. Yli 10 vuoden läheisen ystävyyden perusteella uskallan vakuuttaa, että
Susannalle annettu ääni ei mene hukkaan.

 


Ehdokkaita Kemijärvellä:

vaalit%202017.jpg


Torniossa Keskustan listalla on monia hyviä ehdokkaita. Ystäväni Laura Kuismanen on heidän joukossaan. Keskeisissä poliittisissa kysymyksissä ja arvokysymyksissä meillä on samanlainen linja. Hän puolustaa yhteiskunnallisessa toiminnassaan perinteistä keskustalaisuutta. Äänestäkää torniolaiset Laura valtuustoon.

 
Laura%20Kuismanen.jpg

 


Vankkumattoman isänmaallinen ystäväni Antti Pakkanen on ehdokkaana Haminassa. Toivon hänen tulevan valituksi edelleen kaupunginvaltuustoon siellä. Tulevaisuudessa näemmä hänet varmasti vastuullisemmissakin tehtävissä.

antti%20pakkanen.jpg