1803363.jpg

Matti Oskari Lahtelan Perinneyhdistys ry. järjesti Matti Oskari -illan kotiseutumuseolla. Laulun, soiton, kahvituksen ja mukavan yhdessäolon merkeissä muistelimme kotiseutuhengen elähdyttäminä Kemijärven suurinta miestä, "Lapin Keisaria" Matti Oskari Lahtelaa. Kuvassa Pasi Laitila hanuristina ja Anu Soppela laulamassa.

1803364.jpg

Tilaisuuden suosio yllätti järjestäjät, pirtti oli väkeä täynnä. Tässä lauletaan Kemijärvi-valssia. Tilaisuuteen osallistui myös monia M.O. Lahtelan omaisia, mm. hänen tyttärensä, rouva Eeva Kivinen.

1803366.jpg

Perinneyhdistyksen puheenjohtaja, lehtori Lea Mourujärvi ja vastikään 95 vuotta täyttänyt kunnallisneuvos Mauno Jankkila. Kunnallisneuvos Jankkila oli aikanaan M.O. Lahtelan läheinen yhteistyötoveri.

1803369.jpg

Airi ja Hannu Kellokumpu. Airi oli aikanaan samalla koululla opettajana kuin minä olin oppilaana, mutta hän ei koskaan opettanut minua; olemme tehneet myöhemmin paljon yhteistyötä mm. Suomi-Amerikka yhdistyksen parissa. Asuste Oy:n johtaja Hannu Kellokumpu on M.O. Lahtelan tyttärenpoika.

1803367.jpg

Minä ja tilaisuudessa puhunut sosialidemokraattien kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä. M.O. Lahtela oli toki maalaisliittolainen, mutta hän tarjosi monissa asiakysymyksissä yhteistyön kättä niin oikealle kuin vasemmalle. Siksi Lahtelan patsashanke ei ole puoluepoliittinen, vaan kaikkien lappilaisten yhteinen puoluekannasta riippumatta!