Täytin 23 vuotta lokakuun 22. päivänä. Kiitos kaikille minua muistaneille! En sen kummemmin pitänyt mitään syntymäpäiviä, minä kun en ns. biletä, ja pönäkät lasinkilistelyt imeline puheineen taas eivät vielä minun iässäni ole oikein paikallaan. Mummolassa tarjosin kuitenkin, tai oikeammin mummi tarjosi, kahvit ja kakut lähimmille sukulaisilleni ja tuttaville.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Yksi syy, miksi olen pitänyt syntymäpäiviä, on se, että olen saanut siten järjestää vähän ohjelmaa hoivakodilla asustavalla isomummilleni, jota käytin kahvilla. Hän on henkisesti vireä ja seuraa aikaansa, kuulovamma vain tekee kommunikoinnin joskus hankalaksi, varsinkin isommassa porukassa. Kolme vuotta sitten hän joutui tapaturman jälkeen jättämään kotinsa ja siirtymään laitoshoitoon. Onneksi hän on sopeutunut hyvin ja saa hyvää hoitoa. Laskin, että tähänastinen elämäni on vain neljäsosa isomummini elinvuosien määrästä, nimittäin hän on 92 vuotta vanha ja 92 jaettuna neljällä on 23.

 

Huomasin muuten, syntymäpäiväkahveillani vieraillut kokoomusvaltuutettu Irma Kortelainen tuli ensimmäisen kerran valituksi kaupunginvaltuustoon juuri sinä samana päivänä, jolloin synnyin, 22.10.1984. Se oli maanantaipäivä, tuolloin vielä kaksipäiväisinä käytyjen kunnallisvaalien jälkimmäinen päivä. Toinen noissa vaaleissa ensi kerran valittu ja edelleen valtuutettuna toimiva on Ahti Majava. Ei ole varmasti ollut aina helppo tuo 23 vuotta kestänyt valtuustoura, mutta kuntalaisten äänitorvena he ovat kiitettävästi toimineet ja taistelleet rehellisen kunnallishallinnon puolesta. Toivon, että löytävät voimia vielä ryhtyä ehdokkaaksi myös ensi vaaleissa.

 

Maanantaina oli kaupunginhallituksen kokous, kuulemma ollut railakkaa keskustelua koskien tarkastuslautakunnalle annettavaa lausuntoa. Sitäkin asiaa voisi tässä kommentoida, mutta jääköön toistaiseksi. Kaikki toimenpiteet aikanaan. Mainitusta kokouksesta kyllä löytyisi muutakin huomautettavaa. Aika hauska yksityiskohta on, että kaupunginhallitus on myöntänyt kaupunginjohtajalle vuosilomaa. Sehän kuuluukin hallituksen tehtäviin, mutta yleensä kyllä työpaikoilla vuosiloma myönnetään ennen kuin se pidetään eikä sitä myönnetä jälkikäteen, kun loma on jo pidetty. Tuskin siinä nyt mitään kovin suurta vahinkoa on tapahtunut, mutta noin periaatteessa ei se menettely ole ihan oikeakaan ollut. Ja jos olisi oikein ilkeä, niin voisi sanoa, että toisaalta väliäkös sillä, koska kumileimasin kokoontuu…