Kemijärven liikuntakeskukseen kokoontui n. 150 keskustanuorta päättämään järjestön suunnasta. Monenlaisia mielipiteitä esiintyi, kuten suurissa puolueissa on tapana. Vanha tuttavani ja vankkumaton yhteistyötoveri, rovaniemeläinen kaupunginvaltuutettu Susanna Viitala osoitti kaikissa äänestyksissä horjumatonta alkiolais-kekkoslaista linjaa, jossa näkyi vahva maakuntahenkinen ajattelu ja ymmärrys siitä, minkälaisella politiikalla ja kannanotoilla kannattajien luottamus palautetaan. Sillä linjalla vaalit voitettaisiin, mutta valitettavasti se ei mielestäni ole tarpeeksi kirkas Keskusta-järjestöissäkään nykypäivänä.

Valtakirjoja tarkastamassa kokouksen toimitsijoita, Tuija Tikkanen Alavieskasta, Iiris Jakola Kemijärveltä ja Juho Karjalainen Tervolasta.

Ehdin järjestelyjen lomassa käyttää liittotoimiston tyttöjä isänvanhempieni omistamalla sukutilalla Levärannalla ja tutustumassa siten paikalliseen maaseutuun. Kuvassa lisäkseni koulutussuunnittelija, teologian kandidaatti Suvi Pääkkönen, toimistosihteeri Jenni Huhtiniemi ja viestinnän suunnittelija Salla Airaksinen.

Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja ja opiskelutoverini Antti Kurvinen. Vuosi sitten olimme valitsemassa häntä liiton puheenjohtajaksi ja minullakin lienee siihen joitakin ansioita. Antti on ehdokkaana Vaasan vaalipiirissä ja nuoresta iästään huolimatta täysin mahdollinen läpimenijä.

Lapin Keskustanuorten toiminnanjohtaja ja yksi harvoista todella luotetuista ystävistäni, Sanna Ruokamo, saapui kokoukseen äitiyslomalaisena Ilona-tyttärensä kanssa. Ilonalle tämä oli jo toinen valtakunnallinen Keskusta-tapahtuma; ensimmäinen oli puoluekokous Lahdessa. Jos aate periytyy äidinmaidossa, niin edessä voi olla melkoinen joukko vastaavia tilaisuuksia!

Liittohallitusehdokkaat paneelikeskustelussa.

Susanna Viitala kokoustauolla Liikuntakeskuksen peilisalissa. Susanna ei lukuisista pyynnöistä huolimatta asettunut ehdokkaaksi tulevissa eduskuntavaaleissa. Katse lienee kuitenkin jo vuodessa 2015. Sen sijaan pian käytävissä seurakuntavaaleissa Susanna Viitala on ehdokkaana Rovaniemellä. Ihmisenä Susanna Viitala on avarakatseinen ja suvaitsevainen kaikkia väestöryhmiä kohtaan, mutta hän puolustaa myös kirkon oikeutta pitäytyä omassa opissaan eikä kannata yhteiskuntaamme esitettyä, perinteisen perhekäsityksen vastaista sukupuolineutraalia avioliittolakia. Voin täydestä sydämestäni suositella kaikkia rovaniemeläisiä äänestämään Susanna Viitalaa tulevissa seurakuntavaaleissa, hän on ehdokkaana numerolla 4. Susannalle annettu ääni koituu koko maakuntamme hyväksi.