Julkisuudessa on käyty jonkin verran keskustelua Kokoomusnuorten tekemän ns. alastonkalenterin suhteen. Lapin Kansassa oli asiasta uutinen, jonka johdosta teki mieli kirjoittaa lehden yleisönosastolle muutamia kommentteja asiasta. No, en tiedä, jaksanko tehdä sitä, mutta sanon pari sanaa nyt kuitenkin tällä palstalla.

Jokaisella puolueella ja sen järjestöllä on toki oikeus kerätä varoja ja hankkia julkisuutta haluamallaan tavalla niin kauan kuin pysytään lainsäädännön rajoissa. Lapin Kansan uutisessa oli kuitenkin kaksi kohtaa, jotka kiinnittivät huomioni. Ensinnäkin joku Kokoomusnuorten luottamushenkilö kertoi, että kalenterin johdosta heille on tullut paljon uusia jäseniä! Voi vain kysyä, millainen ihminen valitsee tällä perusteella poliittisen kantansa. Tullaanko silloin puolueeseen aatteen tai yhteiskunnallisten olojen parantamisen vuoksi vai ihan muista syistä?

Toiseksi kerrottiin, kuten myös Uusi Rovaniemi -lehdessä, että ainoa negatiivinen palaute on tullut Keskustanuorilta. Hyvä! Otan tämän suurena kunniana omalle järjestölleni. En ota kantaa siihen, moniko enää ostaisi Kokoomusnuorten kalenteria, jos keskustalaiset tytöt tekisivät vastaavan julkaisun. Mutta on kuitenkin parempi, että olemme pysyneet asialinjalla. Tänä kesänä Keskustanuoret ovat polkeneet pyörällä ympäri maata vieden "Bensa loppuu, ketju ei" -kampanjan puitteissa eteenpäin viestiä ilmastonmuutoksen vastustamisesta, pyöräilyharrastuksen edistämisestä ja terveisiin elämäntapoihin kannustamisesta. Pitkässä juoksussa tällä tavoin hankittu julkisuus kantaa parempaa hedelmää.

Tietenkään nuorisojärjestössä politiikanteon ei tarvitse olla haudanvakavaa ja viihteellinenkin puoli elämässä on joskus paikallaan. Mutta toivon sydänjuuriani myöten, että Keskustanuoret eivät ikinä lähde hakemaan uusia jäseniä "Meillä on parhaat bileet" -periaatteella. Alkion aate on ajankohtainen tänäänkin, koko Suomen asuttuna pitäminen, köyhän asia, ihmisten elinolosuhteiden ja terveellisen ympäristön puolustaminen - ne pitävät järjestömme elävänä ja houkuttelevat uusia ihmisiä mukaan rakentamaan isiltä perittyä maata.