Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa viikon päästä, 6.11.2018. Nämä seurakuntavaalit ovat erittäin tärkeät vaalit. Tulevat kirkkovaltuustot valitsevat seuraavan kirkolliskokouksen, joka päättää mm. kirkon opillisesta linjasta. Toivon, että jokainen kirkon jäsen, joka on täyttänyt 16 vuotta ja siis äänioikeutettu, käy äänestämässä hyviä, kristillismielisiä ehdokkaita.

En ole itse nyt ehdokkaana. Olin Kemijärvellä kirkkovaltuutettuna 2007-14 ja Rovaniemellä vuoden 2015 alusta lähtien, molemmissa seurakunnissa toimin mm. kirkkovaltuuston puheenjohtajana. Kyllä tämä lähes 12 vuoden rupeama nyt yhdelle ihmiselle riittää. Parhaani olen yrittänyt, enkä ole säästänyt itseäni, kun olen koettanut puolustaa sitä, minkä uskon olevan oikeaa. Mitenkään helppo tämä kirkkovaltuustokausi ei ollut, Rovaniemelläkin oli monia sisäisiä ristiriitoja. Eikä luottamushenkilöiden enemmistönkään mielipiteelle annettu aina arvoa, saati kunnioitettu seurakunnan kantana.

Toisaalta ja kaikesta huolimatta, toivoisin ihmisten muistavan, että monista erimielisyyksistämme tai vallalla olevasta maallistumisesta huolimatta kirkko tekee edelleen paljon hyvää. Jokainen kirkosta eroaminen heikentää sitä hyvää työtä, mikä on kirkon vastuulla, ja kohdistuu usein yhteiskuntamme kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin tai muutoin vaikeissa tilanteissa oleviin ihmisiin. Seurakunnan lastenkerhot, diakoniatyö, vanhustyö jne. ovat monille tuttuja ja monien arvostamia tehtäviä. Kirkon tärkein tehtävä on tietysti julistaa evankeliumia, pelastavaa ilosanomaa Kristuksesta.

Rovaniemellä on monia hyviä ehdokkaita. Tuon tässä esiin kuvataiteilija Enni Remeksen, jonka kanssa olen elämässä tehnyt monenlaista yhteistyötä. Ei ole mikään salaisuus, että jo toista vuotta hänellä on ollut rooli myös henkilökohtaisessa elämässäni. Kannustan rovaniemeläisiä äänestämään Enniä näissä vaaleissa, ja jos tunnette rovaniemeläisiä, niin voitte vinkata heille vaaleista! Enni on kotoisin lihakarjatilalta Ylä-Savosta, Vieremältä, mutta asunut jo kymmenkunta vuotta Rovaniemellä. Työskennellyt mm. lastenhoitajana, tuntiopettajana ja tehdastyöläisenä, on tehnyt kandidaattitutkielman ja opiskelee nyt maisterivaihetta Lapin yliopistossa taiteiden tiedekunnassa, valmistuakseen kuvaamataidon opettajaksi. On henkilökohtaisesti uskova kristitty. Luottamustehtävistä on jo hieman kokemusta mm. Lapin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen tehtävistä ja Rovaniemen kulttuurilautakunnasta. Poliittisesti keskustalainen, mikä on tullut jo kodin perintönä.

Ennakkoäänestys alkaa tiistaina 6.11. ja päättyy lauantaina 10.11. - Et tarvitse mitään vaalilappua (sellaista ei tulekaan postitse), vaan riittää, kun menet henkilöllisyystodistuksen, esim. ajokortin, kanssa äänestyspaikalle. Ota selvää oman seurakuntasi ehdokkaista ja käytä äänioikeuttasi! Valveutunut kansalainen äänestää aina, kun se on mahdollista!

Ennimainos.jpg