Bhutto Zindabad! Kauan eläköön Bhutto! Näillä sanoilla tervehdittiin Benazir Bhuttoa, kun hän palasi maanpaosta kotimaahansa Pakistaniin vaaroja uhmaten vuonna 1986 ja uudelleen lokakuussa 2007. Näillä sanoilla tervehditään myös Pakistanissa järjestettyjen vaalien vaalituloksia. Vaikka Benazir Bhutto on jo jättänyt tämän maailman, niin vaalivoitto oli ennen kaikkea hänen voittonsa. Kadut olivat täynnä hänen kuviaan, hänen henkilönsä hallitsi yhä Kansanpuolueen vaalikampanjaa.

Vaaleissa oli monia puutteita ja terroritekojen pelossa huomattava osa ihmisistä jätti äänestämättä. Erityisesti köyhien väestönosien ja naisten matala äänestysaktiivisuus heikensi Benazir Bhutton Kansanpuolueen asemaa. Mutta kaikesta painostuksesta huolimatta Kansanpuolue selviytyi vaalien voittajaksi!

Pakistanin Kansanpuolue sai äänistä 32,7 % ja sen liittolainen, Nawaz Sharifin puolue 24,0 %. Yhdessä näillä puolueille on parlamentin enemmistö ja ne voivat muodostaa hallituksen. Presidentti Musharrafin muslimiliitto kärsi nöyryyttävän tappion ja sen johtajat menettivät jopa oman parlamenttipaikkansa, samoin politiikassa toimiva, vuonna 1988 kuolleen julman tyranni Zia Ul-Haqin poika putosi parlamentista. Vaalitulos osoittaa kiistattomasti sen, että presidentti Musharrafin aika on päättynyt. Vaikuttaa siltä, että jopa Yhdysvallat, joka on valitettavasti tukenut tätä diktaattoria, on saanut Musharrafista tarpeekseen.

Jos Benazir Bhutto eläisi, hänet valittaisiin nyt pääministeriksi. Monin tavoin hajanainen valtio olisi tarvinnut yhdistävän johtajan. Benazir Bhutton kuolema on korvaamaton menetys ja se tapahtui pahaan aikaan. Täytyy vain toivoa, että hallituskoalition sopu säilyy. Puolueethan ovat alkujaan olleet ankaria kilpakumppaneita, Sharifhan aikanaan tuli Benazir Bhutton tilalle pääministeriksi, kun Bhutto oli syrjäytetty tekaistujen syytteiden nojalla.

Benazir Bhutto oli virkistävä poikkeus islamilaisten maiden johdossa. Hänen suhtautumisensa Israeliin oli positiivinen ja jopa Israelin entinen pääministeri Shimon Peres suri hänen kuolemaansa. Myös naisten asioiden ajajana Benaziria olisi tarvittu. Pakistanista kerrottiin, että eräillä alueilla naiset eivät saaneet äänestää, koska kylien päälliköt olivat todenneet sen olevan vastoin heidän kulttuuriaan! Siis vaikka maan lait sanovat toisin. Kun monikulttuurisuuden varauksettomasti hyväksyvät ihmiset joskus antavat ymmärtää, että länsimainen kulttuurimme ei ole yhtään muita parempi, niin sanon ihan suoraan, että sukupuolten tasa-arvoa tunnustamattomat kulttuurit eivät kuulu samalla viivalle muiden kanssa.